Brus og amming

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Amming gir næring til babyens fysiske og mentale utvikling. Derfor er en godt balansert kostholdsdiett ikke bare viktig for deg, men også for babyen.

Hva du kan drikke når du ammer

Å få den rette næringen, gir ikke bare raskere restitusjon etter fødselen, det hjelper deg med å øke energien og styrke immunforsvaret. Lær mer om hvordan det du drikker kan påvirke morsmelken.

Vann

Som en tommelfingerregel bør du drikkr minst 8-10 glass væsker om dagen for å forhindre dehydrering. Hvis du er tørst eller fargen på urinen din er mørk, bør du drikke mer væske. Te, ingefærvann, suppe og melk er noen eksempler på væsker, men vann er den beste alternativet, og den er også uten kalorier.

Kaffe eller te

Du kan fremdeles drikke kaffe eller te når du ammer. Hold deg til 2 kopper kaffe eller te per dag. Koffein har vist seg å krysse morsmelk og kan forstyrre søvnen til babyen din.

Alkohol

Unngå alkohol i uken etter fødsel mens morsmelkertilførselen er opprettet. Vær oppmerksom på at leveren til babyen din ikke er fullstendig moden på dette stadiet og kanskje ikke tåler alkoholen som går gjennom morsmelken. Det kan imidlertid hende du spiser mat med små mengder alkohol tilsatt under matlagingen, hvis retten har småkokt i minst 30 minutter med lokket av, vil alkoholen fordampe. Fra den andre uken og fremover kan du skaffe deg opptil 30 ml alkohol om dagen (2 bordskjeer). Siden det tar tid for kroppen din å eliminere alkoholen, må du vente i minst 3 timer før du ammer.

Brus og amming

Brus (så vel som matvarer) som inneholder godkjente søtstoffer som aspartam, acesulfamkalium og sukralose anses som trygge når du inntar dem i moderate mengder.

Relaterte artikler:

Omgangssyke amming

Løk og amming

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar