Bruk 10 minutter på å komme i gang med løping

Sliter du med å komme i gang med treningen? Lær mer om hvordan 10 minutter er alt som skal til for at du skal få en kickstart på løpetreningen din.

Hva som skal for at du skal starte med løping

Det er kanskje mindre enn du tror som skal til for at du skal komme deg over dørstokken og ut for å løpe. Kanskje har du en oppfatning om at du må gjennomføre en bestemt treningsmengde for at det i hele tatt skal være et poeng i å trene løping, og at tanken på det får deg fra å trene. Kanskje du ikke orker tanken ennå på å løpe 1 time eller mer, og gjøre det flere ganger i uka. Da har vi en god nyhet for deg. Korte, hyppige og effektive treningsøkter på bare 10 minutter, kan få deg raskt i gang med løping. 10 minutter er ikke lenge, og bli ikke overrasket om du ønsker å trene enda mer når du først har kommet deg ut.

10 minutters regelen for å komme i gang med løping

Når lysten til å løpe ikke er overveldende stor, kan du bruke 10 minutters regelen. Ha som mål å jogge i 10 minutter. Når du har løpt 10 minutter, så kan du avslutte treningen. Har du lyst til å løpe enda lenger, gjør du det. Med løping går det ofte litt tyngre i starten. Kroppen er ikke varm, og har ikke kommet skikkelig i gang enda. Det endrer seg etter 10 minutter, når muskulaturen er smidig og varm, og løpingen går mye lettere. Ved å bruke 10 minutters regelen lager du en avtale med deg selv som kan gjøre det enklere å komme i gang med løping. Det er en avtale som ikke er veldig vanskelig å holde, og du vil oppdage at du ofte ønsker å løpe enda mer enn 10 minutter.

Trene hyppige og varierte 10 minutters økter

For at du skal ha enda bedre treningseffekt av 10 minutters øktene dine, kan du trene hyppige og varierte treningsøkter. Du kan trene fartslek der du legger inn noen fartsøkninger i løpet av de 10 minuttene du trener, eller du kan avslutte med 5 korte stigningsløp. Når du skal trene fartslek, kan du jogge rolig i 5 minutter, før du legger inn noen progressive fartsøkninger. Stigningsløpene kan ha en varighet på 20 sekunder, med 20 sekunder pauser mellom hvert løp. Når du gjennomfører korte treningsøkter på 10 minutter, kan du øke frekvensen på dem, uten at det går ut over restitusjonen. Du kan trene 10 minutter annenhver dag, eller enda oftere, om ønskelig.

10 minutter for kickstarte din løpetrening

å trene 10 minutters økter er smart. Det tar kort tid å gjennomføre treningen, som gjør det enklere for deg å få gjennomført treningen i en travel hverdag. Trener du med vekslende intensitet, har du meget god effekt av treningen. I og med at varigheten på løpetreningen er såpass kort, restituerer du raskere og kan trene oftere, samtidig som du reduserer skaderisikoen. Så nå er det bare å komme seg ut for å løpe i 10 minutter!

Relaterte artikler:

Effektiv trening på 15 minutter

En halvtime løping hver dag

Om forfatteren

Legg inn kommentar