Brød med lite karbohydrater

Esekielbrød er så sunt som et brød kan bli. Det er en type spiret brød laget av en rekke fullkorn og belgfrukter, og inneholder lite karbohydrater.

Hvorfor Ezekiel-brød er det sunneste brødet du kan spise

Sammenlignet med hvitt brød, som er laget av raffinert hvetemel, er Ezekiel-brød mye rikere på sunne næringsstoffer og fiber. Men er det så sunt som markedsførere hevder? Denne artikkelen ser nærmere på akkurat det.

Hva er Esekielbrød?

Esekielbrød er forskjellig fra annet brød av flere grunner. Mens de fleste brødtyper inneholder tilsatt sukker, inneholder Ezekiel-brød ingen. Det er også laget av organiske, spirede hele korn. Spireprosessen endrer næringssammensetningen til kornene betydelig. I motsetning til de fleste kommersielle brød, som hovedsakelig består av raffinert hvete eller pulverisert fullkorn, inneholder Ezekiel-brød flere forskjellige typer korn og belgfrukter:

  • 4 typer korn: hvete, hirse, bygg og spelt
  • 2 typer belgfrukter: soyabønner og linser

Alle korn og belgfrukter dyrkes organisk og får spire før de behandles, blandes sammen og bakes for å produsere sluttproduktet. Hvete, bygg og spelt inneholder gluten, så Ezekiel-brød er uaktuelt for personer med cøliaki eller glutenintoleranse.

Hva gjør spirte frø?

Selv om korn som hvete eller mais ser enkle ut på utsiden, inneholder de enormt komplekse molekylære maskiner. Det er gener, proteiner og enzymer som kan gjøre et lite frø til en hel plante. Når kornet mottar de rette signalene, begynner en kompleks biokjemisk prosess. Frøet begynner å spire, bryter gjennom skallet og sender spirer opp i luften og røttene i jorden. Med nok vann og næringsstoffer i jorda, blir det til slutt til en plante. Et spiret frø er et sted mellom å være et frø og en fullverdig plante. Men det er en ting du må huske på: frøet spirer ikke med mindre forholdene er gunstige. Ved å gi frøet de rette signalene, hovedsakelig fuktighet (vann) og riktig temperatur, vil det begynne å spire.

Relaterte artikler:

Brød uten karbohydrater

Verdens beste lavkarbo brød

Om forfatteren