BMR kalkulator

BMR kalkulator. Lær om hva en BMR kalkulator er og hvordan du kan bruke kalorikalkulatoren for å estimere hvor mange kalorier du har behov for å løpet av en dag.

Hva er BMR

BMR står for Basal Metabolic Rate, som er en betegnelse på hvor mye energi (kalorier) kroppen din bruker i hvile til å opprettholde grunnleggende funksjoner som hjertefrekvens, pustefrekvens og kroppstemperatur.

BMR er avhengig av faktorer som alder, kjønn, vekt, høyde og muskelmasse. Høyere muskelmasse vil øke BMR, mens lavere muskelmasse vil senke BMR. I tillegg vil BMR også påvirkes av hormonelle faktorer som skjoldbruskfunksjon og stressnivå.

BMR kan være nyttig å kjenne til når man ønsker å beregne hvor mange kalorier man trenger i løpet av en dag. Når man vet BMR, kan man beregne sitt totale daglige energibehov ved å multiplisere BMR med en faktor som tar hensyn til aktivitetsnivå og eventuelle mål om vektreduksjon eller -økning.

Hvordan regne ut BMR?

Det finnes ulike formler for å beregne BMR, men en vanlig en er Harris-Benedict-formelen. Denne formelen tar hensyn til kjønn, alder, vekt og høyde.

BMR formel

For kvinner: BMR = 655 + (9.6 x vekt i kg) + (1.8 x høyde i cm) – (4.7 x alder i år)

For menn: BMR = 66 + (13.7 x vekt i kg) + (5 x høyde i cm) – (6.8 x alder i år)

For eksempel, hvis en kvinne veier 70 kg, er 170 cm høy og er 30 år gammel, ville hennes BMR være:

BMR = 655 + (9.6 x 70) + (1.8 x 170) – (4.7 x 30) BMR = 655 + 672 + 306 – 141 BMR = 1,492 kcal per dag

Det er viktig å merke seg at dette bare er en omtrentlig beregning av BMR, og faktorer som muskelmasse og hormonnivåer kan påvirke den faktiske BMR. Det kan være nyttig å konsultere en helsepersonell for å få en mer nøyaktig vurdering av BMR.

Hvordan måle din BMR med kalorikalkulator

Du kan raskt og enkelt måle din BMR med SpurtBMR, som er en nøyaktig kalorikalkulator basert på Harrison Benedict formelen.

I tillegg estimerer kalorikalkulatoren kaloribehov ut fra ditt aktivitetsnivå. Legg inn kjønn, alder, høyde og vekt, i tillegg til ditt aktivitetsnivå i løpet av en dag. Kalorikalkulatoren gir antall kalorier du trenger for å opprettholde nødvendige livsfunksjoner (BMR) og antall kalorier du trenger med tanke å ditt aktivitetsnivå i løpet av en dag (CPM).

SpurtBMR

Kalorikalkulatoren gir deg et estimat, og kaloribehovet kan avvike fra hva som faktisk er ditt kaloribehov. Test ut for å finne ditt faktiske kaloribehov i løpet av en dag.

Relaterte artikler:

Gå ned i vekt med kalorikalkulator

Sett deg mål med kalorikalkulator

Om forfatteren

Legg inn kommentar