BMI utregning formel

BMI er en enkel beregning som bruker en persons høyde og vekt. Lær mer om formelen, og bruk en BMI-kalkulator for å beregne din BMI.

BMI utregning og formel

Nedenfor er ligningen som brukes for beregning av BMI (SI):

BMI = vekt (kg) / [høyde (m)]2

Hvordan beregne kroppsmasseindeks

Kroppsmasseindeks (KMI), eller BMI, er en enkel beregning som bruker en persons høyde og vekt. Formelen er BMI = kg / m2 der kg er en persons vekt i kilogram og m2 er deres høyde i kvadratmeter.

En person med BMI på 25,0 eller mer regnes som overvektig, mens det sunne området er 18,5 til 24,9. BMI gjelder for de fleste voksne i alderen 18-65 år.

Hvem bør ikke bruke en BMI-kalkulator

BMI bør ikke brukes av muskelbyggere, langdistanseutøvere, gravide, eldre eller små barn. Dette fordi BMI ikke tar hensyn til om vekten bæres som muskler eller fett, bare antallet. De med høyere muskelmasse, for eksempel idrettsutøvere, kan ha en høy BMI, men ikke ha større helserisiko. De med lavere muskelmasse, for eksempel barn som ikke har fullført veksten eller eldre som kan miste noe muskelmasse, kan ha en lavere BMI. Under graviditet og amming endres en kvinnes kroppssammensetning, så bruk av BMI er ikke passende.

Regn ut din BMI

Legg inn din vekt og lengde i kalkulatoren under, og du vil få din BMI, samt en beskrivelse hva dine BMI tall betyr.

Relaterte artikler:

SpurtBMI

Idealvekt for løping

Om forfatteren