Bli kvitt urinveisinfeksjon uten antibiotika

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

For å behandle en urinveisinfeksjon uten antibiotika, er det noen metoder du kan prøve ut. Lær mer om hvilke metoder.

Hold deg hydrert

Å drikke vann regelmessig kan bidra til å behandle en urinveisinfeksjon. Å drikke nok vann er en av de enkleste måtene å forebygge og behandle urinveisinfeksjon. Vann hjelper urinveisorganene med å fjerne avfall fra kroppen effektivt mens de beholder viktige næringsstoffer og elektrolytter. Å være hydrert fortynner også urinen og gir raskere reise gjennom systemet, noe som gjør det vanskeligere for bakterier å nå cellene som strekker urinorganene og forårsake infeksjon.

Gå på do når behovet oppstår

Hyppig vannlating legger press på bakterier i urinveiene, noe som kan bidra til å fjerne dem. Det reduserer også mengden tid som bakterier i urinen blir utsatt for celler i urinveiene, og reduserer risikoen for at de fester seg og danner en infeksjon. Tisse alltid så snart som mulig når trangen treffer for å forebygge og behandle urinveisinfeksjon.

Drikk tranebærjuice

Tranebærjuice er en av de mest veletablerte naturlige behandlingene for urinveisinfeksjon. Folk har tradisjonelt også brukt det til å fjerne generelle infeksjoner og øke hastigheten på sårgjenoppretting. Studier på effektiviteten av tranebærjuice for urinveisinfeksjon har hatt blandede resultater. Ifølge en anmeldelse inneholder tranebærjuice forbindelser som kan forhindre E. coli-celler i å feste seg til celler i urinveiene.

Bruk probiotika

Gunstige bakterier, kjent som probiotika, kan bidra til å holde urinveiene sunne og fri for skadelige bakterier. Spesielt kan en gruppe probiotika kalt laktobaciller hjelpe til med behandling og forebygging av Uurinveisinfeksjon. De kan gjøre dette ved å:

  • hindre skadelige bakterier i å feste seg til urinveisceller
  • produsere hydrogenperoksid i urinen, som er en sterk antibakteriell
  • senking av urinens pH, noe som gjør forholdene mindre gunstige for bakterier

Personer som tar laktobacillustilskudd mens de er på antibiotika mot urinveisinfeksjon, kan utvikle mindre antibiotikaresistens enn folk som ikke tar dem.

Probiotika forekommer i en rekke gjærede og meieriprodukter, inkludert:

  • yoghurt
  • kefir
  • noen typer ost
  • surkål

Få nok vitamin C

Vitamin C er en antioksidant som hjelper til med å forbedre immunforsvarets funksjon. C-vitamin reagerer også med nitrater i urinen for å danne nitrogenoksider som kan drepe bakterier. Det kan senke urinens pH, noe som gjør det mindre sannsynlig at bakterier vil overleve. Som med tranebærjuice, har folk brukt vitamin C i forskjellige former for å behandle urinveisinfeksjon i tusenvis av år. Men det mangler kvalitetsforskning for å bekrefte om økt C-vitamininntak kan forhindre eller behandle urinveisinfeksjon.

Relaterte artikler:

Kjerringråd urinveisinfeksjon

Hva hjelper mot urinveisinfeksjon

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren