Bli en løper av å løpe 5 minutter hver dag

Man blir vel ikke i form av å løpe 5 minutter hver dag? Du blir i form og du blir en løper. Lær hvordan!

5 minutter løping hver dag

Du er utrent eller har liten erfaring med løping fra før av. Du vil bli en løper, men det blir med forsøkene. Trening av og trening på, og periodene av er som regel lenger enn periodene på med trening. Kjenner du deg igjen? Mange som ønsker å starte med løping har kortere eller lenger perioder med løping, så det er mer vanlig enn du kanskje tror. Men løsningen er enklere enn du tror. Ved å gjennomføre svært korte treningsøkter hver dag, kan det gjøre det enklere for deg å komme i gang med løping. Det er mer motiverende og kan gjøre løping til en rutine. Og du blir i form, selv med 5 små minutter med løpetrening hver dag.

Hvorfor du bør trene løping 5 minutter hver dag

5 minutter løping hver dag er så lite at selv løpere i veldig dårlig form klarer det. Belastningen vil være begrenset når du trener over en så kort tidsperiode. Når du trener 5 minutter hver dag skaper du kontinuitet i treningen og over tid vil løpetreningen bli en rutine. Når du er utrent fra før av, vil du også ha en god treningseffekt, selv med bare 5 minutter hver dag.

Hvordan trene løping 5 minutter hver dag

Prøv å variere hvordan du trener 5 minutter hver dag. Variere med hvilke løyper du trener i, underlag, og også med hvilken intensitet du trener. De fleste av treningsøktene du gjennomfører i løpet av en uke bør være med lav intensitet. Ha 1-2 treningsøkter der du avslutter med 5×20 sekunder stigningsløp, for å få inn litt fartstrening.

Du er en løper

Når du har trent 5 minutter hver dag i noen uker, vil du gradvis merke at løpingen blir en rutine. Etter hvert kan du øke lengden på treningsøktene, samtidig som du kutter ned på antall treningsøkter. I denne perioden vil du også formen blir gradvis blir bedre, uten at det føles som et slit, selv om du trener hver dag. Du trener regelmessig og variert, du er en løper!

Relaterte artikler:

Hvordan bli en god løper

10 tips for å komme i gang med løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar