ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
Lær hvordan du kan energirike energibarer med blåbær og yoghurtglasur.
Tidsbruk: 8 timer 10 minutter
Gir 12 porsjoner
Ingredienser
2 kopper (200 g) havre
1 1/2 kopp (150 g) brun ris
1/4 kopp (25 g) strimlet kokosnøtt, usøtet
1/4 kopp (30 g) stekte mandler, grovhakket
1 1/2 ss (10 g) hampfrø
1/4 ts (1,5 g) salt
1/2 kopp (125 g) peanøttsmør
1/2 kopp (160 ml) brun ris sirup
1 teskje (5 ml) vanilje 1 kopp (150 g) friske blåbær
Gresk yoghurtglasur
1 ss (15 ml) vann
1 teskje (5 ml) vaniljeekstrakt
1/2 ts 2,5 g naturell gelatin
1/4 kopp (60 g) gresk yoghurt
1 ss (20 g) brun ris sirup
1 klype salt
2 kopper (200 g) melis
Forvarm ovnen til 180 grader. Dekke deretter en stekeplate med bakeark og fordele blåbærene jevnt på platen. Stekes i ca 30-40 minutter, eller til bærene sprenger. Ta de ut av ovnen og sett dem til avkjøling. Dekke bakepanne med bakepapir. I en stor bolle legger du i havre, brun ris, strimlet kokosnøtt, mandler, hampfrø og salt. Blande godt sammen. Bland peanøttsmør og brun rissirup i en liten mikrobølgesikker bolle. Varme kort i mikrobølgeovn. Tilsett vaniljen og rør om for å blande Hell sirupblandingen i havreblandingen og vend til alt er godt blandet. Rør inn blåbærene. Med et stykke vokspapir, trykk blandingen godt i ned pannen, for å lage et jevnt lag i bunnen av pannen). Dekk til og sett de i fryseren i 1 time. Skjær opp i 10-12 barer og sett dem tilbake i fryseren.
Glasur med gresk yoghurt
Ha vannet og vaniljen i en liten bolle. Tilsett gelatinen og visp til gelatinen er jevnt fordelt. Sett til side i ca 5-7 minutter. Konsistensen vil være som en tykk pasta. Bland sammen yoghurt, sirup og salt i en egen liten bolle. Varme i mikrobølgeovn i cirka 15-20 sekunder, eller til den er veldig varm å ta på, og rør om. Må ikke koke. Visp sammen gelatinen og den oppvarmede yoghurtblandingen til gelatinen er helt oppløst. Overfør blandingen i en skål. Pisk sammen med en mikser, og tilsett melis gradvis til det danner et tykt, men hellbart belegg. Dekk en stekeplate med bakepapir. Lage en bar om gangen, dypp forsiktig bunnen av energibaren i yoghurtblandingen og la overflødig glasur dryppe av. Plassere på bakeplaten, med glasuren opp. Lage resten av energibarene. Sett barene til side, til de er tørre å ta på. Ha resterende yoghurglasur i en plastbeholder med lokk og oppbevare i kjøleskapet til senere bruk. Når energibarene er helt tørre, snur du barene slik at den siden med yoghurtglasur vender ned.
Næringsinnhold
185 kalorier Fett – 6,6 g karbohydrater – 28,6 g protein – 5,1 g natrium – 100 mg,
Relaterte artikler:
Energibarer med Quinoa og valnøtter
Saftige energibarer med havregryn
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |