Bivirkninger av gurkemeie og ingefær

Ingefær og gurkemeie er to av de mest studerte ingrediensene i urtemedisin. Begge har også blitt brukt til å lindre smerte, redusere kvalme og forbedre immunfunksjonen. Lær mer om fordeler og bivirkninger av gurkemeie og ingefær.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Interessant nok har begge blitt brukt i århundrer for å behandle en rekke plager, alt fra migrene til kronisk betennelse og tretthet.

Relatert: Fersk ingefær i te

Hva er ingefær og gurkemeie?

Ingefær og gurkemeie er to typer blomstrende planter som er mye brukt i naturmedisin. Ingefær, eller Zingiber officinale, har sin opprinnelse i Sørøst-Asia og har lenge vært brukt som et naturlig middel mot ulike helsetilstander. Dens medisinske egenskaper skyldes hovedsakelig tilstedeværelsen av fenoliske forbindelser, inkludert gingerol, et kjemikalie som antas å ha kraftige antiinflammatoriske og antioksidantegenskaper. Gurkemeie, også kjent som Curcuma longa, tilhører samme plantefamilie og brukes ofte som krydder i indisk matlaging. Den inneholder den kjemiske forbindelsen curcumin, som har vist seg å hjelpe til med å behandle og forebygge flere kroniske tilstander.

Både ingefær og gurkemeie kan konsumeres fersk, tørket eller malt, og legges til en rekke retter. De er også tilgjengelige som tilskudd.

Relatert: Hva er gurkemeie bra for

Gurkemeie og ingefær har egenskaper som hjelper mot smerter og sykdom

Selv om bevis er begrenset på effekten av ingefær og gurkemeie når de brukes sammen, viser studier at begge kan bidra til å redusere smerte og sykdom. Noen studier tyder på at ingefær og gurkemeie kan bidra til å redusere markører for betennelse, lindre kroniske smerter, redusere kvalme og forbedre immunfunksjonen.

Potensielle bivirkninger av gurkemeie og ingefær

Når de brukes med måte, anses ingefær og gurkemeie begge som trygge og sunne tillegg til et godt avrundet kosthold.

Likevel må noen potensielle bivirkninger vurderes. For det første har noen undersøkelser funnet at ingefær kan redusere blodpropp og kan forstyrre blodfortynnende når det brukes i store mengder. Fordi ingefær kan påvirke blodsukkernivået, kan de som tar medisiner for å senke nivåene sine også rådføre seg med helsepersonell før de tar kosttilskudd. I tillegg, husk at gurkemeiepulver består av bare ca. 3% curcumin i vekt, så du må innta en veldig stor mengde eller bruke et supplement for å nå dosen som finnes i de fleste studier. I høye doser har curcumin blitt assosiert med bivirkninger som utslett, hodepine og diaré.

Relatert: Er det farlig å spise for mye ingefær

Til slutt, selv om forskning på potensielle helseeffekter av både ingefær og gurkemeie er rikelig, er bevis på hvordan de to kan påvirke helsen når de brukes sammen begrenset. Sørg for å konsultere en lege før du supplerer og reduser dosen hvis du merker noen bivirkninger.

Referanser

Om forfatteren