I RABATT PÅ SPORTSKLOKKER!

40%

FÅ OPPTIL

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

ULVANG Marius

Half Zip Ms

2 000,-

2 000,-

ULVANG Marius

Half Zip Ws

Betennelse i hælen kjerringråd

Hvis du har å gjøre med betennelse i hælen, er en sannsynlig årsak plantar fasciitt. Det er en vanlig fotskade som kan forårsake stikkende smerter i bunnen av foten nær hælen. Her får du kjerringråd mot betennelse i hælen.

3 374,-

5 999,-

-44%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 942,-

Plantar fascia er et bånd av dypt vev som går fra hælbenet til tærne. Plantar fasciitt er en deformasjon eller en rift i det vevet. Det forårsaker irritasjon, betennelse og til slutt smerte. Plantar fascia er ikke et vev med stor blodtilførsel eller høy metabolsk aktivitet. Det tar sannsynligvis år før plantar fasciitt utvikler seg til et punkt hvor du begynner å legge merke til det. Og som et resultat kan det ta tid før det heler. Til tross for dette er det noen enkle ting du kan gjøre hjemme for å bli kvitt problemet. Men først må du forstå hvorfor det skjer.

RAB

Pulsar Pro

4 399,-

-43%

-40%

3 299,-

1 995,-

Se hele utvalget!

RAB 

Alpine Pro Wmns

2 499,-

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

Hva du bør vite om plantar fasciitt

Plantar fasciitt er ofte en overbelastningsskade, vanligvis fra sportsrelaterte aktiviteter som involverer løping eller hopp. «Det kan også spore tilbake til unormal fotmekanikk eller dårlige fottøyvalg. Vanligvis vil du føle smerte ved første vektbæring i bunnen av foten. Noen ganger skjer det først om morgenen når du våkner.

Andre faktorer som kan øke risikoen for å utvikle plantar fasciitt inkluderer:

  • Alder: Det er mer vanlig mellom 30 og 60 år.
  • Fedme: Ekstra vekt kan legge unødig belastning på plantar fascia.
  • Å stå lenge: Å stå på harde overflater i flere timer kan skade vevet.

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Kjerringråd mot betennelse i hælen

Enkle kjerringråd kan ofte løse plantar fasciitt, ​​spesielt hvis du fanger opp problemet tidlig. Men det kan ta lengre tid å helbrede hvis det har forverret seg over tid. Plantar fasciitt kan forsvinne etter at du strekker foten ut og går rundt en stund. Men for noen kan det å stå eller sitte lenge forverre skaden.

Prøv disse tipsene for lindring:

  • Hvile og tøye. Hvis overbelastning er den sannsynlige årsaken til smertene dine, er hvile en nøkkel til bedring. Og det er en god idé å kombinere det med daglige tøyningsøvelser. Fotøvelser lar deg forhindre at plantar fascia trekker seg sammen og strammes, slik at den er bedre i stand til å bære vekten når du kommer i bevegelse igjen.
  • Bruk riktig fottøy. Pass på at du får en god passform og unngå flate sko som mangler støtte. Finn riktige sko som matcher din fot og biomekanikk. Buestøtter kan hjelpe noen mennesker. Ikke gå barbeint rundt i huset. Dette kan belaste vevet i bunnen av foten enda mer. Bruk heller joggesko med naturlig buestøtte – slik at de ikke deformerer vevet og strekker og irriterer det.
  • Ise ned. Rull foten over en frossen vannflaske i 5 minutter, eller hold en ispose over bunnen av foten i 15 minutter, tre ganger om dagen. Bruk også isbehandlingen etter anstrengende aktivitet eller lengre perioder i stående eller sittende tilstand.

Hva du ikke skal gjøre med betennelse i hælen

Smerten og ubehaget som følger med plantar fasciitt kan være så frustrerende at du sannsynligvis ville prøve hva som helst for å bli kvitt det, men visse metoder bare vil forverre problemet.

Hvis du har smerter i hælen, ikke:

  • Trene bort problemet. Du tror kanskje at løping eller hopping vil bidra til at du blir kvitt problemet, men høy belastning på føttene vil bare gjøre det verre. Prøv å unngå all løping, fotturer og kondisjonstrening med høy intensitet.
  • Stå i lange perioder. Gjør endringer hvis du har en jobb som krever at du står i timevis av gangen, da dette bare legger mer press på plantar fasciitt.
  • Vent på behandling. Du tror kanskje at med noen dagers hvile vil du komme deg på beina igjen. Men sannheten er at hælsmertene dine kan bare avta med hjelp fra en lege. Ikke dra det ut. Finn ut hva som forårsaker plantar fasciitt, ​​slik at du kan behandle den riktig.

Relaterte artikler:

Løpe med plantar fascitt

Vondt i hælen om morgenen

Referanser

Om forfatteren

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

19 990,-

14 990,-

Momas Jason 2022
250w Bewo - GRATIS FRAKT!

-25%

Norges mest solgte el-sykkel!

LUKK

50%

PÅ TEKSTIL OG SKO!

SPAR OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%