20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

Betablokker og trening

Betablokkere bremser hjerterytmen din, og det reiser et viktig spørsmål du trener; Påvirker betablokkere treningsevnen din?

Betablokkere og trening

Betablokkere er en type hjertemedisiner som er foreskrevet etter hjerteinfarkt eller for å behandle unormale hjerterytmer (arytmier) og andre forhold. Svaret kan variere mye, avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din, så det er viktig å sjekke med din lege. Det er også viktig å forstå hvordan disse stoffene påvirker hjertet ditt.

Betablokkere bremser pulsen, noe som kan forhindre økning i hjerterytmen som vanligvis oppstår med trening. Dette betyr at det kanskje ikke er mulig for deg å nå ønsket hjertefrekvens, frekvensen per minutt du ønsker for å sikre at du trener hardt nok. Uansett hvor hardt du trener når du tar en betablokker, kan det hende at du aldri når din makspuls. Husk at hvis du ikke klarer å nå din makspuls, betyr ikke det at du ikke har kardiovaskulære fordeler ved trening.

Det er ingen presis måte å forutsi effekten av betablokkere på hjerterytmen din. En stresstest, som kontrollerer blodstrømmen gjennom hjertet mens du trener, kan måle hvor hardt hjertet pumper mens du tar betablokkere. Legen din kan bruke denne informasjonen for å bestemme din hjertefrekvens. Hvis du ikke har tatt en stresstest på hjertet, kan du bruke en opplevd anstrengelsesskala, som er avhengig av din vurdering av hvor hardt du trener basert på innsats, pust og tretthet. Be legen din om hjelp til å finne og bruke en anstrengelsesskala.

For de fleste treningsøkter er det beste alternativet å sikte mot fysisk aktivitet som føles krevende. Treningen et krever innsats, men du kan fortsette å trene. Hvis du ikke kan snakke mens du trener, trener du antakelig med en intensitet tilsvarende moderat til hard.

Relaterte artikler:

Blodtrykksmedisin og trening

Maksimal hjertefrekvens når du trener

Om forfatteren

Legg inn kommentar

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%