Butikkjøpt grovbrød kan inneholde for salt, sukker og konserveringsmidler, så prøv heller å lage ditt eget for et sunnere brød. Her får du bestemors grovbrød oppskrift, som det bare tar 10 minutter å lage.
Næringsinnhold
- kcal: 183
- fett: 4 gram
- mettet fett: 1 gram
- karbohydrater: 27 gram
- sukker: 3 gram
- fiber: 5 gram
- protein: 7 gram
- salt: 0,3 gram
Ingredienser
- 450 gram grovt mel, pluss ekstra til støvtørking
- 75 gram frøblanding (sesam, solsikke, gyldne linfrø og gresskar)
- 1 ts bikarbonat brus
- 1 ss svart sirup
- 150 ml potte naturlig bioyoghurt, fylt opp til 450 ml med vann
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200C/180C varmluft og kle en stekeplate med bakepapir. Ha mel, frø, bikarbonat og en klype salt i en stor bolle og bland sammen. Rør sirup inn i yoghurtblandingen, og hell det på de tørre ingrediensene når det løser seg opp. Rør sammen med bladet på en kniv til du har en myk, klissete deig. La stå i 5 minutter (dette gir tid for væsken å absorbere i grovt mel).
- Hell ut på en lett melet overflate og form deigen til en sirkel på ca 18 cm i diameter. Den vil fortsatt være veldig klissete, så ikke overhåndter den – behandle den som sconedeig i stedet for brøddeig. Løft over på stekeplaten og stek i 25-30 minutter til skorpen er gyllen og brødet høres hult ut når du banker lett på det.
Relaterte artikler: