ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |



Bestemors grovbrød oppskrift

Butikkjøpt grovbrød kan inneholde for salt, sukker og konserveringsmidler, så prøv heller å lage ditt eget for et sunnere brød. Her får du bestemors grovbrød oppskrift, som det bare tar 10 minutter å lage.

Næringsinnhold

  • kcal: 183
  • fett: 4 gram
  • mettet fett: 1 gram
  • karbohydrater: 27 gram
  • sukker: 3 gram
  • fiber: 5 gram
  • protein: 7 gram
  • salt: 0,3 gram

Ingredienser

  • 450 gram grovt mel, pluss ekstra til støvtørking
  • 75 gram frøblanding (sesam, solsikke, gyldne linfrø og gresskar)
  • 1 ts bikarbonat brus
  • 1 ss svart sirup
  • 150 ml potte naturlig bioyoghurt, fylt opp til 450 ml med vann

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200C/180C varmluft og kle en stekeplate med bakepapir. Ha mel, frø, bikarbonat og en klype salt i en stor bolle og bland sammen. Rør sirup inn i yoghurtblandingen, og hell det på de tørre ingrediensene når det løser seg opp. Rør sammen med bladet på en kniv til du har en myk, klissete deig. La stå i 5 minutter (dette gir tid for væsken å absorbere i grovt mel).
  2. Hell ut på en lett melet overflate og form deigen til en sirkel på ca 18 cm i diameter. Den vil fortsatt være veldig klissete, så ikke overhåndter den – behandle den som sconedeig i stedet for brøddeig. Løft over på stekeplaten og stek i 25-30 minutter til skorpen er gyllen og brødet høres hult ut når du banker lett på det.

Relaterte artikler:

Oppskrift på low fodmap knekkebrød

Lavkarbo brød med mandelmel

Referanser

Om forfatteren