Beregne din VDOT for Fjellmaraton

Lær hvordan du kan bruke en VDOT kalkulator for finne ditt VDOT nummer, et estimat på ditt formnivå når du trener for en bestemt distanse under Fjellmaraton.

Hva er VDOT?

Dr. Jack Daniels, som er anerkjent som en av verdens beste trenere innenfor løping, kom for over 30 år siden opp med VDOT-nummeret – et mål på din nåværende løpsform. En av Daniels’ største prestasjoner er å skape et klart, konsekvent og logisk treningssystem som brukes av løpere over hele verden – både amatører og profesjonelle løpere. VDOT-nummeret er basert på det har prestert inntil nå innenfor en gitt distanse. Nummeret hjelper deg med å bestemme ditt nåværende treningsnivå og gjør det mulig å estimere ekvivalente løpstider samt optimale treningshastigheter. Hvor fort skal jeg løpe 400 meter? Hva er det optimale tempoet i mine lange løp? Min siste personlige rekord for 10 km er 40 minutter. Hva er resultatet jeg kan forvente hvis jeg skal løpe halvmaraton? Dette kan være spørsmål fra løpere over hele verden stiller seg. VDOT-tabellene hjelper deg med å svare på disse spørsmålene, for trene klokt og unngå overtrening.

Estimere VDOT for Fjellmaraton

Klikk deg inn på ‘VDOT kalkulator’ nederst i menyen, og legg inn en distanse du nylig har løpt, og tiden du brukte på å løpe distansen. Gjennomføre et testløp dersom du ikke har løpt en av distansene. Kalkulere, og du får ditt VDOT nummer. Kalkulatoren gir deg predikerte løpstider på en rekke distanser, og forslag til fart og intensitet du kan når du trener for distansen.

VDOT nivå kvinner og menn

Relaterte artikler:

RunCulator

VDOT – ditt magiske nummer

Om forfatteren

Legg inn kommentar