Den naturlige sødmen fra frukt og en dash med agavesirup betyr mindre tilsatt sukker i denne banankaken.
Tidsbruk: 10 minutter
Steking: 30 minutter
Ingredienser
- 125 g selvhevende fullkornsmel
- ½ ts bakepulver
- 2 ts malt kanel
- 75 g rosiner
- 50 g smør, smeltet
- 2 ts vaniljeessens
- 1 egg
- 1 ss melk
- 3 modne bananer, moset
- drypp på agavesirup, når du serverer (valgfritt)
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 180 grader/160 grader med vifte. Smør en stekeform (450 gram) eller legg i bakepapir. Vei mel, bakepulver, kanel og rosiner i en bolle og bland med en tresleiv. Vei deretter smør, og ha i vaniljeessens, egg, melk og moste bananer i en annen bolle, og bland med en liten ballongvisp eller gaffel. Hell bananblandingen i den tørre melblandingen og blande den grundig med en tresleiv. Hell kakeblandingen i den tilberedte bakeformen og stek i 30-40 minutter, eller til et grillspyd i midten kommer rent ut. Ta banankaken ut av ovnen, og la den avkjøle seg i 10 minutter før du tar den ut av bakeformen.
Næringsinnhold per porsjon
Kcal: 214, fett: 7,6 g, mettet fett: 4.5 g, karbohydrater: 31.7 g, fiber: 3.6 g, protein: 3,8 g, salt: 0,2 g
Relaterte artikler: