Banankake med havregryn

0
115
Banankake med havregryn
Foto: Pixabay
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Dette er en saftig kake med en rik banansmak, toppet med en blanding av brunt sukker, kanel, smeltet smør og valnøtter.

Ingredienser

  • ½ kopp smør, myknet
  • ⅔ kopp pakket brunt sukker
  • 2 egg
  • 1 kopp mos bananer
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ¾ kopp altmel
  • 1 ⅓ kopper rullet havre
  • ¼ ts salt
  • 1 ts natron
  • ¾ kopp valset havre
  • ⅓ kopp pakket brunt sukker
  • 2 ss smør, smeltet
  • 2 ss hakkede valnøtter
  • ½ ts malt kanel

Slik gjør du

  • Rør sammen mel, 1 1/3 kopp havre, salt og natron.
  • I en stor bolle,pisk fløte, 1/2 kopp smør eller margarin med 2/3 kopp brunt sukker. Pisk inn eggene, deretter bananene og vaniljen. Pisk melblandingen i bananblandingen. Vend røren i en smurt langpanne
  • Bland 3/4 kopp havre, 1/3 kopp brunt sukker, smeltet smør eller margarin, valnøtter og kanel sammen til de er smuldrete. Dryss jevnt over toppen av røren.
  • Stekes i forvarmet ovn ved 175 grader i 40 til 45 minutter. Overfør til et stativ for avkjøling.

Næringsinnhold per porsjon

274,1 kalorier; 4,2 g protein; 38,1 g karbohydrater; 56,4 mg kolesterol; 239,5 mg natrium.

Relaterte artikler:

Havrekjeks med banan

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!


Is med lite kalorier

Annonse fra X-LIFE