Banan før trening

0
841
Banan før trening
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

Banan før trening. Banan før trening kan passe bra dersom du ikke har rukket å spise før trening og trenger energi som raskt tas opp i kroppen.

Spise banan før trening

En medium stor banan gir kroppen cirka 105 kalorier. Fruktsukkeret i bananen passer bra for å få rask energi i forkant av treningsøkta. Energien fra bananen tas raskt opp i blodbanen og er lett fordøyelig. Banan gir vanligvis ingen magetrøbbel, men du bør teste ut for se om banan før trening fungerer for deg. Banan er spekket med vitaminer og mineraler, og også magnesium og stivelse, som fungerer som elektrolytter i kroppen din. Elektrolytter påvirker hvordan musklene dine trekker seg sammen. Når kroppen har et lavt nivå av elektrolytter blir det en ubalanse, som kan forårsake utmattelse og kramper. Å spise banan før trening er en god måte å opprettholde nivået av elektrolytter i kroppen din.

Banan er en god kilde til karbohydrater

Bananer er rike på karbohydrater. De inneholder sukker og stivelse, som er hovedkilden til energi for kroppen. 100 gram banan inneholder 27 gram karbohydrater, som kommer godt med når du skal ut og trene, og er også bra å spise etter trening for å fylle opp igjen glykogenlagrene dine. Kroppen gjør om karbohydratene fra bananen om til sukker gjennom fordøyelsen, som blir transportert gjennom blodbanen og forsyner cellene i kroppen med energi.

Relaterte artikler:

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Banan etter trening

Spise før eller etter løpetrening

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!