Banan etter trening

Banan etter trening

Banan etter trening. Lær mer om hvorfor du bør spise banan rett etter trening for raskt å bygge opp igjen glykogenlagrene dine, og for å fremskynde restitusjon etter trening.

Spise banan etter trening

Det er delte meninger om hvorvidt banan er sunt, og noe du i det hele tatt bør spise. Det er riktig at banan inneholder mye kalorier og naturlig fruktsukker. Banan har høy glykemisk indeks, som betyr at kroppen raskt tar tas opp i blodbanen. Kanskje det er noe av grunnen til at mange løpere spiser banan rett etter trening?

Bananer er rike på karbohydrater

Banan er rik på karbohydrater, og er derfor velegnet når du trenger rask næring før og etter trening. Bananen fungerer også godt som mellommåltid.

En middels stor banan inneholder ca. 91,3 kcal (83 kcal per 100 gram). Til sammenligning så inneholder et middels stort eple 66 kcal og en middels stor pære cirka 60 kcal.

Vitaminer og mineraler i banan

Banan er rik på kalium og inneholder også A og B vitaminer, samt fiber som er viktig for fordøyelsen. I tillegg inneholder bananer også fosfor, magnesium, selen og sink.

Denne frukten inneholder blant annet kalium og vitamin B6 samt fiber som har en stabiliserende virkning på fordøyelsen. På grunn av sitt høye innhold av kalium, er bananer sett på som en god matvare som kan være med på å senke blodtrykket dersom vi kan ha en tendens til høyt blodtrykk. Bananen inneholder  også A-vitamin, fosfor, magnesium, selen og sink.

Banan etter trening?

Banan er et godt alternativ til det å spise sukkerholdige sportsbarer eller annen søt drikke etter trening. Selv om banan er rik på sukker, er det naturlig fruktsukker, og et mye bedre alternativ enn raffinert sukker. Det at næringen fra bananen raskt blir tatt opp av kroppen, kan den bidra til raskere å sette i gang restitusjonsprosessen etter trening.

Relaterte artikler:

Mat etter trening

Kosthold når du trener

Om forfatteren

Legg inn kommentar