SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO, TIL FJELLSTØVLER


HØSTKUPP!

Balansert kosthold når du trener løping

Lær å balansere kostholdet når du trener løping med lav, moderat og høy intensitet. Balansere inntaket av karbohydrater, fett og proteiner.

Hvordan spise når du restituerer og gjennomfører løping med lav intensitet

Mindre karbohydrater og mer protein. Inntaket av karbohydrater bør være mindre når treningsvolumet er mindre. Da kan du begrense inntaket av karbohydrater til ett måltid om dagen. Mindre trening gir deg fleksibilitet til å innta en proteinrik frokost, som vil redusere sulten.

Inntaket av proteiner bør være høyt på dager med restitusjon og trening med lav intensitet, for å fremskynde prosessen med å reparere muskulatur etter trening med hard intensitet.

Andre næringsstoffer

Høyere inntak av flerummettede fettsyrer som Omega 3 kan redusere risikoen for betennelser, og korte ned på tiden du bruker på å restituere. Høyere inntak av grønnsaker kan bidra til mindre støl muskulatur.

Når du skal spise

For kortere treningsøkter med lav intensitet, kan det være en fordel å trene før frokost, på tom mage. Ved å gi muskulaturen mindre energi å jobbe med, kan det bidra til at muskulaturen jobber mer effektivt. Å faste før løpetrening kan også øke fettforbrenningen, som kan gjøre det enklere å holde vekten du ønsker. Du bør ikke faste før du gjennomfører treningsøkter med hard intensitet.

Moderat inntak av karbohydrater og protein

Du bør ha et moderat inntak av karbohydrater og proteiner på vanlige treningsdager. Spis rikelig med karbohydrater til frokost og lunsj, for å fylle opp glykogenlagrene. Redusere inntaket av karbohydrater til kveldsmat. Ha et moderat inntak av proteiner gjennom alle måltider, for å øke muskelstyrke og reparere ødelagte muskelfibre.

Trene løping med lave glykogenlagre

Avhengig av hvilke mål du har med løpetreningen, bør du fremdeles ha et lav inntak av karbohydrater når du trener med lav intensitet, og et høyere proteininntak. Enkelt fortalt betyr det at du trener med lave glykogenlagre. Det trigger muskulaturen til mer effektiv forbrenning av fettlagre når du trener løping.

Den mest vanlige måten å trene med lave glykogenlagre, er som vi har vært inne på tidligere, å løpe før du spiser frokost. Merk at løpetrening med lave glykogenlagre gir økt belastning på muskulaturen, som kan gå utover kvaliteten på trening med hardere intensitet. Legg derfor denne type trening til øktene med lavere intensitet.

Spis mat med flerummettet fett til kveldsmat for å fremme funksjonaliteten til muskelcellene. Måltider rike på jern bør også bli inkludert i tre måltider per uke, for å fremme transport av oksygen til muskulaturen og produksjon av energi mens du trener.

Mat når du trener med hard intensitet

På dager du trener med hard intensitet, er det spesielt viktig med et kosthold som sørger for at du får i deg viktige næringsstoffer, slik at du restituerer raskt i etterkant av treningen.

Økt inntak av karbohydrater

Det er viktig med økt inntak av karbohydrater på dager med hard trening, og du bør få i deg nok til alle måltider gjennom hele dagen. Det kan også være hensiktsmessig å ha mellommåltider på dager med hard trening. Gå ned på mengden fettholdig mat, og øk inntaket av karbohydrater. Oppretthold inntaket av proteiner. Sørg også for inntak av proteiner på kvelden, når du restituerer etter en hard treningsøkt tidligere på dagen.

Øk inntaket av væske, for å kompensere for væsketap gjennom treningen. Unngå mat som kan gi magetrøbbel, som krydder, fet mat, og mat med høyt fiberinnhold.

Konklusjon

Som løper er det viktig at du har et balansert kosthold, der du får i deg nok vitaminer, mineraler, og andre næringsstoffer kroppen trenger når du trener løping. Regulere inntaket av karbohydrater, sunt fett og proteiner i forhold til hvilken intensitet du trener løping. Lavere inntak av karbohydrater når du trener løping med lav intensitet og når du restituerer. Større inntak av karbohydrater og protein når du trener løping med hard intensitet.

Relaterte artikler:

Trene før frokost for økt fettforbrenning

Løping og vektreduksjon

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTKUPP!

Av Spurt

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT FRA FRITIDSSKO, LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!