Bakkeintervaller for 5 km

0
321
Bakkeintervaller for 5 km
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra Brynje of NorwayNår Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for deg også!

Lær mer om hvordan du kan trene kortintervaller i motbakke for å bli raskere og sterkere når du skal løpe 5 km.

Korte bakkeintervaller for 5 km

Bakkeintervaller kan være en effektiv måte å trene intervaller på for at du skal blir raskere på 5 km. Bakkeintervaller gir deg samme treningseffekt som intervalltrening på flatmark, er mindre belastende på beina, og kan også være effektivt for å trene opp løpeteknikk for bedre løpsøkonomi. Korte bakkeintervaller kan være overkommelig trening for løpere på alle nivå, fordi treningen lar seg gjennomføre på relativt kort tid. Selv om intensiteten er høy, varer belastningen over relativt kort tid, noe som kan bidra til å redusere risikoen for skader.

Hvordan trene bakkeintervaller for 5 km

Ta utgangspunkt i en motbakke med 5-7 graders helning og trene bakkeintervaller med en lengde på alt fra 40-150 meter. Gjennomføre progressive bakkeintervaller der du øker intensiteten gradvis gjennom hele intervallet, og fra ett intervall til det neste. Har rolig jogg ned igjen som pause, og start nytt intervall umiddelbart når du er nede igjen. Intensiteten på bakkeintervaller vil normalt ligge mellom moderat til hard. Pass på så du ikke går over til å trene anaerobt. Da vil du raskt bli stiv i beina.

Relaterte artikler:

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-lifeKundefavoritten Masterfit TP150 er en suveren tredemølle i høy kvalitet til hjemmebruk - storebroren til bestselgeren TP100!

Trene løping med bakkeintervaller

Trene til maraton med bakkeintervaller

Annonse fra X-LIFEFå 30% rabatt hos X-life på en mengde merkeklær!