20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Baby vil ikke sove på dagen

Les videre for å lære fem vanlige årsaker til at noen babyer liker nattelivet, og hva du kan gjøre for å komme tilbake på søvntoget.

Babyen din vet ikke om det er natt eller dag

Noen babyer begynner å sove på det som kalles en dag/natt reverseringsplan. Babyen din sover godt om dagen, men er våken og opptatt om natten. Frustrerende og utmattende, men midlertidig. Her er noen ting du kan gjøre for å hjelpe babyen din å lære at dagen er til lek, og natten er i ro:

  • Hold babyen våken litt lenger i løpet av hver våkenperiode på dagtid. Dette vil bidra til å øke søvnbehovet senere. Noen søvneksperter anbefaler å leke med babyen din noen minutter etter mating i stedet for å la babyen sovne.
  • Få babyen din ut og i solen (sørg for at du og babyen er godt beskyttet). Naturlig lys hjelper med å tilbakestille den interne klokken. Plassere babyen i en barneseng i nærheten av et vindu som får godt, sterkt lys.
  • Unngå søvnfremkallende aktiviteter, hvis det er mulig, i løpet av dagen. Ikke bekjemp babyens behov for å sove. Men hvis du kan holde dem våkne i bilsetet litt, vil den ekstra tiden som er våken hjelpe dem senere.
  • Ha det mørkt i soverommet om natten, eller hvor som helst i nærheten av babyens soveområde. Likeledes for lyd og bevegelse. Målet ditt skal være null forstyrrelser.
  • Du kan også prøve å få babyen til å sove i en liten barneseng, slik at de føler seg tette og trygge.

Babyen din er sulten

Ditt nyfødte spiser ikke så mye i en enkelt amming. Hvis du ammer, fordøyes melken raskt. Det betyr at en baby kan våkne sulten og klar for mer mat. Eksperter sier at sult er den vanligste grunnen til at babyer våkner i løpet av natten. Av hensyn til barnets sunne vekst, bør du prøve å endre dette behovet eller omskolere det. Selv om du har matet babyen et par timer tidligere, må du sjekke om det er mat den lille trenger. Tørst er en annen grunn til at babyer våkner. En drink morsmelk kan gjøre susen.

Babyen din føler seg ikke bra

Det er nesten alltid noe som skjer med den nyfødte, og en del av det kan være ubehagelig. Det kan være:

  • tenner
  • forkjølelse eller allergier
  • luft i magen
  • forstoppelse

Hver eneste av disse tingene får en baby til å våkne ofte i løpet av natten. Ta kontakt med barnelegen din om du mistenker at smerter eller allergier kan være årsaken.

Babyen din trenger deg

Noen babyer er så forelsket i foreldrene sine, og vil ikke kaste bort tid på søvn. Babyen din vil vite hva du gjør. Og babyen vil leke. Med deg. Midt på natten. Noen foreldre opplever at det å sove i samme rom hjelper en baby til å føle nærhet og trygghet, mens de fortsatt lar foreldrene få sove.

Babyen din er stimulert

Babyer er følsomme. For mye stimulering kan føre til at de snur døgnet. Stimulering kan komme i form av at mor spiser for mye sjokolade som kommer ut i melken hennes, og mye oppmerksomhet fra alt og alle rundt babyen. Våkenhet om natten er ofte en ledetråd for mødre som ammer at noe i kostholdet deres ikke er i samsvar med hva babyene får gjennom morsmelken. Andre omsorgspersoner opplever at en travel dag full av støy og aktivitet gjør det vanskelig for babyen å bytte til hvilemodus.

Veien videre

I de fleste tilfeller er den nyfødte våken om natten i kortere perioder de første månedene av livet. Det kan virke som en evighet når du er utslitt, men det varer ofte bare noen dager eller uker. Det er også sannsynlig at de fleste av grunnene til at din lille er våken er midlertidig og ikke av andre årsaker. Hvis du tror at barnet ditt lider av en udiagnostisert sykdom eller allergi, må du få legen din til å ta bekymringene dine på alvor. Det kan være nøkkelen til at både du og babyen din får litt tiltrengt hvile.

Relaterte artikler:

Sovetemperatur baby

Hvordan få baby til å sove hele natten

Om forfatteren

Legg inn kommentar


INNSPURT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!