20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Andre etappe av Holmenkollstafetten – Bislett til Pilestredet

Lær mer om hvordan du skal trene for andre etappe av Holmenkollstafetten, med start inne på Bislett og veksling i Pilestredet.

Beskrivelse av andre etappe i Holmenkollstafetten

Andre etappe Holmenkollstafetten

Lengden på andre etappen i Holmenkollstafetten er 1130 meter, der 110 meter av etappen går på gress, mens resterende blir løpt på asfalt. Etappen er naturlig nok flat inne på stadion før løypa gradvis begynner å stige forbi Bislett bad og og videre opp den beryktede Norabakken. På toppen av denne bakken flater løypa ut, inn mot veksling i Pilestredet.

Hvordan trene for andre etappe av Holmenkollstafetten

Andre etappen av Holmenkollstafetten kan være krevende fordi mange løpere går knallhardt ut i starten og inn i Norabakken. For å være best mulig forberedt til denne etappen bør du både trene opp hurtighet gjennom intervaller både på flatmark og som motbakkeintervall. Mange stafettløpere har fått det i Norabakken, og for å unngå det bør du trent jevnlig med motbakketrening.

Motbakketrening når du skal løpe andre etappe av Holmenkollstafetten

Ta utgangspunkt i bakker som har 5-7 graders helning, og som har en lengde på alt fra 100-600 meter. Når du løper lenger intervaller i motbakker, er det fint hvis bakken flater ut mot slutten, noe også andreetappen i Holmenkollstafetten gjør. Bestemme på forhånd hvor mange intervaller du skal løpe. Kortintervaller i motbakke kan bli løpt progressivt med høy intensitet, og rolig jogging ned igjen som pause. Langintervaller bør også bli løpt progressivt raskere, der du øker til maksimal intensitet mot slutten der løypa flater ut. Også for langintervallene kan du ha rolig jogg ned igjen som pause.

Andre etappe av Holmenkollstafetten

Kombinere motbakketrening med korte og lange intervaller i flate partier. Kortintervall og langintervall kan du trene på bane eller på flatt underlag med fast dekke. Intervallene kan ha en lengde på alt fra 200-1200 meter. Denne treningen er med på å trene opp hurtigheten for de første drøye hundre meterne av etappen som er flat.

Relaterte artikler:

Trening for Holmenkollstafetten

Første etappe av Holmenkollstafetten – Bislett

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!