50%

MERKEVARESALG!

 

I RABATT PÅ MENGDER AV KLÆR, SKO, KLOKKER OG TURUTSTYR!

ANNONSØRINNHOLD |

OPPTIL

Kaon er en ekstremt lett dunjakke som er enkel å pakke med seg.
 

Diablo Down Hoodie er fylt med 700-dun, som gir god varme på kalde dager.

THE NORTH FACE W Diablo Down

RAB

Kaon Wmns

RAB Microlight Alpine WmnS

Lett og allsidig dunjakke som passer perfekt i der, vekt og varme er de viktigste faktorene.

3 199,-

1 499,-

1 849,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 1 500,-

Du får 20% i rabatt!

JANUAR

SALG!

3 999,-

2 999,-

JANUAR

SALG!

2 499,-

Du sparer 650,-

Davos III er en varm og vanntett jakke med fin passform. Den har avtakbart lammepelsfôr i kragen og er fylt med 80% gåsedun og 20% fjær.

Når det blir kaldere ute så er denne parkaen veldig god å ha. Lausanne III er en varm og funksjonell parka som har et urbant design.

Swims W Lausanne III Parka

Swims W

Davos III 

Swims

Zürich III
 

Når det blir kaldere ute så er denne 3-i-1 parkaen veldig god å ha. Dette er en varm og funksjonell parka som har et urbant design.

3 499,-

4 499,-

3 779,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 801,-

Du får 30% i rabatt!

JANUAR

SALG!

5 000,-

5 300,-

JANUAR

SALG!

6 200,-

Du sparer 2 421,-

Teknisk hybrid-jakke til allsidig trening, tur og perfekt som isolerende mellomlagsplagg. 

Den populære hybrid dunjakken til herre har blitt oppdatert med nytt mønster! Perfekt til et aktivt liv om vinteren. 
 

TUFTE M Lynx Hybrid

NORTHUG Bormio Tech Hybrid Ins

THE NORTH FACE W Belleview Stretch

Belleview Stretch Down Hoodie er konstruert med en blanding av ultravarm dun og syntetisk isolasjon.

1 499,-

2 599,-

999,-

Se hele utvalget!

Se hele utvalget!

Du sparer 900,-

Du får 40% i rabatt!

JANUAR

SALG!

2 499,-

3 499,-

JANUAR

SALG!

Du får 44% i rabatt!

1 799,-

Anaerob utholdenhet og trening

2XU Aero Vent Mid-Rise Wms

Se hele utvalget!

2xu Form Stash

Hi-Rise Wms

649,-

Tightsen forbedrer luftstrømmen når du trener for å holde deg avkjølt. 

Du får 35% i rabatt!

Du får 33% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

999,-

Tightsen gir god dekning på alle de riktige stedene, slik at du får god passform. 

599,-

899,-

ANNONSØRINNHOLD |

TRENINGSDAGER!

OPPTIL

45%

 

I RABATT PÅ TRENINGSKLÆR OG TRENINGSUTSTYR!

Lær hva det vil si å trene løping anaerobt. Trene med maksimal intensitet med sprintintervaller for å forbedre din anaerobe utholdenhet.

Tufte Wear 

Hiking Pants Wms

899,-

Se hele utvalget!

RAB Torque Wmns

899,-

Dette er en teknisk turbukse til dame fra Tufte, med smal passform. 

Du får 44% i rabatt!

Du får 40% i rabatt!

1 499,-

ANNONSØRINNHOLD |

1 599,-

En lett bukse med dobbelt vevet stretch materiale for god bevegelighet.

Hva det vil si å trene anaerobt

TWENTYFOUR

Finse 2.0 2-Lags

Se hele utvalget!

699,-

Dette er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale.

Du får 59% i rabatt!

Du får 59% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

1 699,-

Dette er en lett 2-lags anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale.

TWENTYFOUR

Finse 2.0 2-Lags

699,-

1 699,-

Anaerob utholdenhet og kapasitet er kroppens evne til å utføre arbeid som krever mer energi enn det som blir produsert under aerobe prosesser. Trener du løping anaerobt, greier ikke hjertet å tilføre musklene nok oksygen, og du vil starte å produsere melkesyre, som etter hvert vil hope seg opp i muskulaturen.

På et tidspunkt vil melkesyrenivået bli så høyt at muskulaturen stivner, og det blir smertefullt og vanskelig å fortsette å løpe med like høy intensitet. Du greier derfor bare å trene anaerobt en kort periode.

Hvilken evne den enkelte har til å trene anaerobt vil være individuelt, og har også mye med hvor mye du orker å trene med ubehag, og fibersammensetningen i muskulaturen. Anaerob trening forbedrer musklenes evne til å arbeide bedre uten nok tilført oksygen.

Eksempler på typiske anaerobe treningsøvelser, altså øvelser som krever mye styrke på kort tid, kan for løpere være sprintintervaller.

Trening med maksimal intensitet

Løpetrening i sone 5 er ikke trening du skal gjennomføre mye av, men kan inngå som en del av motbakketrening der du gjennomfører korte sprintøvelser. Sprintintervallene bør ikke være lenger enn 40-100 meter, og det vil være viktig med god restitusjon mellom hvert sprintintervall.

90-100% av makspuls, med en hjertefrekvens som ligger mellom 171-190 slag per minutt. Varighet på treningen i denne pulsen vil vanligvis være under 5 minutter. Treningseffekten kan tilsvare maksimal eller tilnærmet maksimal anstrengelse med hensyn til pust og muskulatur. Dette er løpetrening som er svært utmattende for pust og muskulatur.

Anaerob trening for å kunne presse deg mer på kortere distanser

Dersom du konkurrerer på kortere distanser, kan det likevel være noe å hente, selv om du er på mosjonistnivå. Merk deg at denne treningen kun skal være en veldig liten del av den totale treningsmengden, kanskje så lite som 2% av den totale treningsmengden.

Som for annen løpetrening med hard intensitet, er restitusjonstid viktig når du trener i sone 5. Ha lange pauser mellom hvert intervall når du trener løping med maksimal intensitet. Aktiv hvile, der du jogger eller beveger deg mellom hvert intervall, kan bidra til at muskulaturen lettere greier å kvitte seg med avfallsstoffer.

Hvordan trene sprintintervaller

Sprintintervaller blir gjerne gjennomført av løpere som vil toppe formen i forkant av løp, eller ønsker å trene for å forbedre anaerob kapasitet. I motsetning til løpetrening over lenger distanser, vil sprintintervaller kreve maksimal intensitet.

Dersom målet ditt er å gå ned i vekt, og du har lite tid til trening, kan sprintintervaller være en effektiv treningsform. Sprintintervaller kan føre til økt forbrenning i flere timer etter endt treningsøkt.

Nedenfor vil du få en innføring i hvordan du kan gjennomføre sprintintervallers om en del av ditt treningsopplegg.

Oppvarming før du løper sprintintervaller

Gjennomføre en lett oppvarming i 10-15 minutter før du starter med sprintintervallene. Økt muskeltemperatur bidrar til mindre motstand i muskulaturen, som gjør at muskelen trekker seg raskere sammen og blir sterkere, som er viktig for at du skal yte beste mulig. Hjertet jobber mer effektiv med å pumpe oksygenrikt blod rundt i kroppen, og sørger for høyere oksygenopptak.

Teknikk når du løper sprintintervaller

Ha en oppreist holdning når du løper, og pass på at foten treffer bakken i linje med hofta og hodet. Land på forfot. Vinkelen mellom over- og underarm skal være 90 grader, og armene skal pendle inntil kroppen når du løper. Vær bevisst på å løpe avslappet, og ikke spenne skuldre og kjeve når du løper.

Sprintintervaller over en gitt distanse

Merk av en distanse som 40-100 meter lang. Sprint så hardt du kan gjennom hele distansen. Jogg rolig tilbake og start et nytt intervall. Repetere denne sekvensen 5-10 ganger.

Sprintintervaller på tid

Oppvarming i 10-15 minutter. Gjennomføre sprintintervaller i 20-30 sekunder. Ha deretter en pause som er dobbelt så lang som intervallet. Pass på at du beveger deg i pausen, slik at du ikke stivner. Repetere sekvensen 5-10 ganger.

Øke lengden på intervallene

Ha en gradvis økning i hvor lange repetisjonene skal være, etter hvert som du blir i bedre form. 5-6 intervaller kan være et greit utgangspunkt når du starter opp med sprintintervaller. Øk lengden på disse når du blir sterkere og mer utholdende. Når du øker lengden på intervallene, kan du gradvis redusere hvor lange pausene skal være. Sørg for tilstrekkelig restitusjon i etterkant av treningsøkter med sprintintervaller.

Sprintintervaller er veldig belastende for muskulatur, sener, ledd og leddbånd, så du må være forsiktig når du trener løping med så høy intensitet. Dersom du kjenner smerter av noe slag, så stopp opp treningen.

Hvor lang restitusjonstid etter sprintintervaller

Det er flere faktorer som spiller inn på tid til restitusjon når du trener løping med hard intensitet. Hvor hardt du har løpt den aktuelle treningsøkta vil ha noe å si for hvor lang hvile du må ha før neste treningsøkt med hard intensitet. Det vil også være individuelle forskjeller for hvor lang tid den enkelte trenger på å restituere.

Signaler fra kroppen gjennom smerter og stølhet, være en indikasjon på at du må ta det roligere en periode. Da må du hvile så mye det er behov for før du starter opp med neste harde løpetrening.

Hvor lang restitusjonstid du bør ha etter sprintintervaller vil variere, men som en tommelfingerregel bør du restituere i hvert fall 48 timer før neste treningsøkt med hard intensitet. Sprintintervaller foregår gjerne over anaerob terskel, noe som vil kreve lenger restitusjon i etterkant.

Konklusjon

Sprintintervaller er en form for hard løpetrening du ikke bør gjennomføre for ofte, med mindre du trener for kortere distanser fra 60 meter opp til 800 meter. Sprinterintervaller er trening med maksimal intensitet, gjerne over anaerob terskel, og vil som nevnt kreve at du restituerer skikkelig i etterkant. Sørg for å varme opp skikkelig i forkant av treningsøkta, for å redusere risikoen for å bli skadet.

Relaterte artikler:

Viktigheten av restitusjon når du trener løping

Trening i pulssone 5 med maksimal intensitet

2XU Aero Vent Mid-Rise Wms

Se hele utvalget!

2xu Form Stash

Hi-Rise Wms

649,-

Tightsen forbedrer luftstrømmen når du trener for å holde deg avkjølt. 

Du får 35% i rabatt!

Du får 33% i rabatt!

ANNONSØRINNHOLD |

999,-

Tightsen gir god dekning på alle de riktige stedene, slik at du får god passform. 

599,-

899,-

ANNONSØRINNHOLD |

TRENINGSDAGER!

OPPTIL

45%

 

I RABATT PÅ TRENINGSKLÆR OG TRENINGSUTSTYR!

Om forfatteren

Legg inn kommentar

1 189,-

HESTRA Army

Leather Heli GTX®

Lett og varm jakke med dunfyll. Den veier kun 410 gram.

2 200,-

ANNONSØRINNHOLD |

-46%

3 999,-

SWIMS

W Davos III 

Davos III er en varm og vanntett jakke med fin passform. Avtakbart lammepelsfôr i kragen og er fylt med 80% gåsedun og 20% fjær

ANNONSØRINNHOLD |

6 300,-

-37%

1 319,-

DALE OF NORWAY

Cortina Basic M Masculine

Cortina Basic er en kløfri ullgenser laget i mykeste og tynneste merino-ull.

ANNONSØRINNHOLD |

1 899,-

-31%

1 389,-

ALFA Drift

Advance GTX W

Komfortabel tursko med hurtigsnøring, perfekt for utendørsaktiviteter.

ANNONSØRINNHOLD |

2 199,-

-37%

1 499,-

ICEBUG Haze M

RB9X GTX

Denne skoen er full av gode egenskaper. GORE-TEX® membranet gir komfortabel vanntetthet.

ANNONSØRINNHOLD |

1 899,-

-21%

2 999,-

ALFA

Walk King Air GTX

En allsidig fjellstøvel med universell passform. GORE-TEX membranen sørger for vanntetthet og pusteevne.

ANNONSØRINNHOLD | 

3 999,-

-25%

1 549,-

SCARPA

Mescalito GTX

Mescalito GTX passer for fotturer i marka og på fjellet, til tekniske anmarsjer, via ferrata, eller som en robust og stabil hverdagssko.

ANNONSØRINNHOLD |

2 799,-

-45%

1199,-

DALE OF NORWAY Cortina Basic Feminine

Cortina Basic er en kløfri ullgenser laget i mykeste og tynneste merino-ull.

ANNONSØRINNHOLD |

-37%

1 899,-

799,-

THE NORTH FACE

M Glacier Pro

Glacier Pro FZ gir lett varme, og er laget i et hurtigtørkende og pustende materiale. Hurtigtørkende og pustende. 

ANNONSØRINNHOLD |

1149,-

-30%

1 869,-

RAB

Nebula Pro

Nebula Pro-jakken er den varmeste av RAB sine nye Cirrus HL syntetiske isolerte jakker.

ANNONSØRINNHOLD |

2 499,-

-25%

1 569,-

SWEET PROTECTION Igniter 2Vi MIPS

Igniter 2Vi® Mips Helmet er en ekte all-mountain hjelm. Den har en hard skallkonstruksjon med utmerket ventilasjon og komfort. 

ANNONSØRINNHOLD |

2 299,-

-32%

735,-

RAB

Incline

Softshellbuksen er laget med Matrix ™ dobbeltvevet stoff, som gir vind- og værbestandighet.

1 299,-

ANNONSØRINNHOLD |

-43%