Alternativ trening til løping

De som har følt «runners high» vil fortelle deg at ingen annen aktivitet kan sammenlignes med løping. Men løping er kanskje ikke egnet hvis du er skadet eller av andre årsaker ikke kan løpe.

Hvorfor alternativ trening er viktig

Løping kan ha fordeler for noen mennesker, men de fleste leger anbefaler ikke trening med høy belastning hvis du har kneskade eller slitasjegikt. Dette kan være skuffende, men det finnes alternativer. Alternativ trening kan være viktig for å forbedre prestasjonen til en idrettsutøver i en annen idrett. For eksempel antyder forskning at svømming kan bidra til å forbedre ytelsen i løping, selv om forskjellige muskler blir brukt. Videre kan alternativ trening være viktig for idrettsutøvere som tar en pause på grunn av fysisk skade, overtrening eller utmattelse.

Enten du trenger litt restitusjonstid etter en skade eller bare på jakt etter alternativer med liten belastning for å variere, kan alternativ trening til løping være passende.

Sykling

Sykling er det perfekte alternativet til løping. Akkurat som å løpe, kan du glede deg over å sykle innendørs eller ute, takket være stasjonære sykler.

BRILLESALG!

OPPTIL

-45%

Elliptisk trener

Noen elsker mens andre hater det. Likevel tilbyr den elliptiske treneren et utmerket treningsalternativ for løpere som er skadet eller ønsker å avlaste leddene.

Vannjogging

Løpere som trenger en forandring, men som bare liker å løpe, kan finne ut at løping i vann er et godt alternativ til løping.

Gå tur

I motsetning til hva mange tror, ​​er det å gå et effektivt alternativ for løpere som ønsker de samme helsemessige fordelene uten at det overbelaster leddene.

Step aerobics

Å ta en step aerobics klasse eller trene til en treningsvideo, tilbyr et treningsalternativ med høy intensitet og lav belastning. Det er mer skånsomt for leddene enn å løpe, men fortsatt effektivt for å forbedre muskelstyrken og kardiovaskulær utholdenhet.

Relaterte artikler:

Sykling som alternativ trening til løping

Alternativ trening og løping

Om forfatteren