20-50% RABATT!OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

FÅ RABATTKODE OG 10% EKSTRA I RABATT!

Aldri gå glipp av en løpetrening igjen

Er det for mange treningsøkter det aldri blir noe av? Lær mer om strategier for hvordan du aldri skal gå glipp av en løpeøkt igjen.

Konsistent løpetrening over tid, lang tid

Visste du at Michael Phelps over en femårsperiode trente hver dag? Det er 1825 dager med trening på rad! Mye av grunnen til at toppsvømmeren har hatt suksess er kontinuitet i treningen (og selvfølgelig mye, mye mer). Målet er ikke at du skal bli den nye Michael Phelps, eller olympisk mester innenfor løping, men at du skal bli mer konsistent i treningen du gjennomfører. Det betyr kanskje ikke heller at du skal trene 4-5-6 eller 7 dager på rad, men at du skal gjøre det regelmessig, at du aldri skal gå glipp av en løpetrening igjen. Hvis du setter deg realistiske mål med treningen din, og planlegger når du skal den skal gjennomføres, vil du være godt på vei til aldri å gå glipp av en trening igjen. Når det er på plass må det være en vilje, motivasjon og fleksibilitet for at du skal bli konsistent med tanke på løpetreningen du skal gjennomføre. Du må ville det.

Aldri gå glipp av trening ved å løpe om morgenen

Tidlig om morgenen, når resten av familien sover, kan du gjennomføre løpetrening. Ingen unnskyldninger, det er ingenting annet som står i veien enn deg selv. Du må komme deg opp morgenen, få på deg løpeskoene og komme deg over dørstokken. Å trene om morgenen er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Mye handler om å legge inn en ny rutine. Start med én treningsøkt hver uke der du trener løping om morgenen. Få denne treningsøkta tidlig om morgenen til en rutine, så kan du øke med en dag til, og så enda en dag… Etter hvert vil det å trene om morgenen bli en selvfølge, og det vil være utenkelig å trene på andre tidspunkt om dagen. Legg deg tidlig om kvelden, slik at du er uthvilt nok til å stå opp tidligere. Stå opp når klokka ringer! Gjør alt klart kvelden i forveien, slik at du raskt kan komme deg ut for å trene.

Lystbetont trening for aldri å gå glipp en løpetrening igjen

Gjør løpetreningen motiverende og lystbetont. Etter å ha trent løping en stund kan treningen falle inn i et mønster der du trener i denne samme løypa med samme intensitet, økt ut og økt inn. Når du har gjort det en stund, vil du stagnere, og fortsetter du å trene på denne måten blir du ikke i bedre form. Sannsynligheten for at kontinuiteten i løpetreningen er stor, fordi det rett og slett ikke er noe gøy å trene løping på denne måten. Du skal variere med hva du trener av løping, med hvilken intensitet og hvor du trener. Ha som mål å trene på en litt annen måte hver gang du er ute og løper. Det vil øke dine sjanser for at du aldri skal gå glipp av en løpetrening igjen.

Restituere for aldri gå glipp av en løpetrening igjen

Ja, du kan faktisk hvile deg i form. Det er når du hviler at du blir en sterkere, raskere og mer utholdende løper. Når du restituerer får du overskudd, og på samme tid reduserer risikoen for skader, som igjen vil øke sannsynligheten for at du ikke går glipp av løpetreninger. Restitusjon er på mange måter like viktig som du treningen du gjennomfører. Aldri gå glipp av en løpetrening igjen med tilstrekkelige restitusjon.

La det gå sport (løping) i å aldri gå glipp av en løpetrening

Du er ambisiøs og setter deg ambisiøse mål. La det gå sport i å ikke gå glipp av en løpetrening. Det vil antakelig øke sannsynligheten betraktelig for at du får en bedre kontinuitet i løpetreningen din. Hvis du går glipp av en løpetrening eller to, så er det rett tilbake på vinnersporet igjen, og fortsette å trene regelmessig.

Relaterte artikler:

Fremgang når du trener løping

Hvordan trene mer effektivt

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!