Aerob trening fettforbrenning

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Den beste typen trening for å forbrenne usunt magefett er aerob trening, ifølge en ny studie. Lær mer om aerob trening og fettforbrenning.

Resultatene viste at folk som drev med aerob trening i åtte måneder, mistet mye magefett, målt på en CT-skanning, omtrent 1,5 ganger så mye som folk som kombinerte aerob trening og vektløfting, og omtrent 20 ganger så mye som de som bare løftet vekter. Styrketrening er bra for å forbedre styrke og øke mager kroppsmasse, men aerob trening er bedre for å miste magefett fordi det forbrenner mer kalorier. Studien fant at folk som gjennomførte både aerob trening og styrketrening, ikke så ytterligere forbedringer av helsen – når det gjaldt leverfett, insulinresistens og andre tiltak – sammenlignet med de som bare utførte aerob trening. Derfor er det mer tidseffektivt for overvektige å bare gjennomføre aerob trening.

Sannheten om magefett

Magefett regnes som en større risiko for helsen enn annet fett fordi studier har vist at det er forbundet med høyere risiko for hjertesykdom, diabetes og visse typer kreft. Mens en kombinasjon av aerob trening og styrketrening ofte anbefales, har få studier undersøkt effekten av å kombinere de to. Likevel har forskning funnet ut at aerob trening var best for å redusere leverfett, for mye av dette kan føre til alkoholfri fettleversykdom, en ledende årsak til skrumplever. Aerob trening var bedre enn motstandstrening for å forbedre insulinresistens og redusere leverenzymer og triglyseridnivåer – som alle er kjent for å øke risikoen for diabetes og hjertesykdom.

Hvor mye trening trenger vi?

Det som virkelig teller er hvor mye trening du gjennomfører, hvor mange kilometer du går og hvor mange kalorier du forbrenner. Hvis du velger å jobbe med lavere aerob intensitet, vil det ganske enkelt ta lengre tid å forbrenne like mye usunt fett

Relaterte artikler:

Anaerob og aerob

Aerob utholdenhetstrening

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Om forfatteren

-50%

SOMMER-SALG!

PÅ EN MENGDE

SOMMERVARER!