20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Aerob forbrenning

Aerob metabolisme er måten kroppen din skaper energi gjennom forbrenning av karbohydrater, aminosyrer og fett i nærvær av oksygen.

Metabolisme

Metabolisme betyr forbrenning, og det er derfor dette kalles å forbrenne sukker, fett og proteiner for energi. Aerob metabolisme brukes til vedvarende produksjon av energi til trening og andre kroppsfunksjoner. Eksempler på øvelser som bruker aerob metabolisme inkluderer å gå, løpe eller sykle med vedvarende innsats.

Grunnleggende om metabolisme

Metabolisme refererer til prosessene kroppen din bruker for å bryte ned næringsstoffer, danne forbindelser cellene kan bruke til energi og bruke disse forbindelsene til å gi drivstoff til cellulære funksjoner. Kroppen din skiller ut enzymer for å bryte ned mat i sukker, proteiner og fett. Deretter kan hver celle i kroppen din ta disse inn og bruke dem i aerobe eller anaerobe metabolske prosesser for å danne adenosintrifosfat (ATP), som er drivstoffet som brukes i cellen. Kaloriene fra maten blir forbrent på denne måten for å produsere energi i hver celle. Kroppens totale metabolisme inkluderer muskelsammentrekning, puste, blodsirkulasjon, opprettholde kroppstemperatur, fordøye mat, eliminere avfall og funksjonene i hjernen og nervesystemet.

Anaerob vs. aerob metabolisme

Anaerob metabolisme er ikke like effektiv som aerob metabolisme. Et glukosemolekyl kan bare produsere tre ATP-molekyler under anaerob metabolisme, mens det produserer 39 med aerob metabolisme. ATP er det som driver musklene. Anaerob forbrenning kan bare bruke glukose og glykogen, mens aerob metabolisme også kan bryte ned fett og protein. Intense treningsøkter i den anaerobe sonen med en hjertefrekvens over 85 prosent av din maksimale hjertefrekvens, vil føre til at du bruker anaerob metabolisme for å gi musklene drivstoff.

Mens kroppen din naturlig vil bruke de energibanene som best vil gjøre jobben, har du et valg i hvor anstrengende du trener. Treningsprogrammer for forskjellige idretter og aktiviteter er utformet for å utnytte aerob og anaerob metabolisme best mulig.

Aerob energi

I den aerobe metabolske prosessen bruker menneskekroppen glukose til å produsere adenosintrifosfat (ATP) molekyler. ATP er det som gir drivstoff til musklene dine. Anaerob metabolisme, som brukes til kraftig muskelsammentrekning, produserer mange færre ATP-molekyler per glukosemolekyl, så det er mye mindre effektivt. Aerob forbrenning er en del av cellulær respirasjon og involverer cellene dine som produserer energi gjennom glykolyse, sitronsyresyklusen og elektrontransport / oksidativ fosforylering. Det er detaljert kjemi involvert i hvordan kroppen produserer energi til trening.

Kroppens drivstoff

Kroppen bruker aerob metabolisme for energi gjennom dagen for å gi regelmessig aktivitet av celler, muskler og organer. Dette er grunnen til at du har en basal metabolsk hastighet, et nivå av kaloriforbrenning som trengs bare for å opprettholde de normale kroppsfunksjonene, bortsett fra forbrente kalorier under fysisk aktivitet. En kropp forbrenner alltid noen kalorier, selv i hvile. Aerob forbrenning er også grunnen til at lungene absorberer oksygen som skal føres av hemoglobin i blodet til vevet ditt. Oksygenet brukes i aerob metabolisme for å oksidere karbohydrater og oksygenatomer ender opp med karbon i karbondioksidmolekylet som skilles ut.

Relaterte artikler:

Hva er aerob utholdenhet

Aerob og anaerob trening

Om forfatteren


INNSPURT!

Av Spurt

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!