Å løpe halvmaraton fremfor maraton

Å teste ut halvmaraton kan være lurt for å vurdere om du vil ta steget videre og løpe maraton.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Å løpe halvmaraton fremfor maraton

Halvmaraton kan være en overkommelig distanse for veldig mange løpere, og vi ser også at deltagelsen på halvmaraton kan være formidabel i de store løpene rundt om i Norge. Det at mange løpere velger halvmaraton fremfor maraton, betyr ikke nødvendigvis at de skyr maraton, men heller at de har truffet med riktig distanse når de løper halvmaraton. I mange løp er det flere kvinner enn menn som løper halvmaraton. Det har ingenting å gjøre med at kvinner ikke greier å løpe maraton, men heller kanskje at de liker distansen.

Løpere som ennå ikke er klar for maraton

Å trene for å løpe maraton kan kreve ett år eller mer med målrettet trening, og treningsmengden er ikke ubetydelig. Hvis maraton er nytt for deg, du er utrent og kanskje overvektig, kan det være lurt å satse på en kortere distanse først. Et mål om å løpe halvmaraton kan være et mer overkommelig for mange løpere. Halvmaraton er en av de mest populære distansene, noe vi ser på deltakerlistene på de aller fleste løp. Halvmaraton kan være en fin test på om vil ta steget videre å prøve deg på maraton. Å løpe maraton vil være en modningsprosess, og det er ikke sikkert alltid like lurt å gå rett på maraton, selv om det selvfølgelig er mulig. Det blir litt som å droppe videregående å gå rett på høyere utdanning. Er du helt fersk løper, kan det være lurt å prøve seg på en 5 eller 10 km, og deretter ta steget videre til halvmaraton.

Så hvis maraton er nytt for deg, vurdere å løpe halvmaraton. Du vil lære mye om deg selv som løper, og hvordan det er å løpe langt. Kanskje viktigst vil du finne ut om du vil ta løping ett steg videre, og vurdere om du vil løpe maraton på et senere tidspunkt.

Relaterte artikler:

Halvmaraton treningsprogram for å løpe under 2 timer

Trene til halvmaraton på ett år

Om forfatteren

Legg inn kommentar