HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


7 vaner alle løpere bør gjøre til en rutine

For å gjøre løping til en best mulig opplevelse og ha en jevn og god formutvikling vil være viktig for de aller fleste løpere. 10 vaner du som løper bør gjøre til en rutine kan bidra til å gjøre løpsopplevelsen best mulig.

1. Sett deg mål med løpetreningen

Å ha en målsetning med treningen bør være noe alle løpere har som en rutine. Å trene etter ett eller flere mål kan gjøre løpetreningen mer motiverende og lystbetont. Sett deg spesifikke, målbare, ambisiøse, realistiske og tidsbestemte mål. Å ha en målsetning med treningen vil gjøre det enklere å sette opp et treningsprogram som kan hjelpe deg med å nå dine mål.

2. Trene løping om morgenen

En del vil nok stille spørsmål rundt hvordan løping om morgenen kan gjøre løping til en bedre opplevelse. For mange kan det være hardt nok å komme opp morgenen for å gå på jobb eller studere. Faktum er at løping om morgenen vil frigjøre tid om ettermiddagen, da det er mer enn nok av andre gjøremål. Det å frigjøre tid til trening kan være en stressfaktor for mange, og løping om morgenen kan løse dette. For å greie å løpe om morgenen kan du starte med én treningsøkt i uka der du trener om morgenen. Sørg for å legge deg tidligere kvelden i forveien, slik at du er uthvilt dagen etter. Legg også alt treningstøy klart på forhånd. Start med en kort treningsøkt med lav intensitet.

3. Trene regelmessig

Hvor mye du trener er på langt nær så viktig som det å trene regelmessig. Å gjøre regelmessig trening til en rutine, vil gjøre det enklere for deg å opprettholde løpetreningen i perioder der motivasjonen ikke er på topp og det går litt tungt. I stedet for færre treningsøkter med lengre varighet kan du ha flere treningsøkter med kortere varighet. Ta utgangspunkt i den totale treningsmengden du gjennomfører i løpet av en uke, og fordel denne treningen på treningsøkter utover i uka.

4. Hovedvekt av trening med lav intensitet

Mange vil kanskje tenke at det ikke er noe problem å gjøre trening med lav intensitet til en rutine, men faktum er at mange trener for mye med for høy intensitet uten at de egentlig er klar over det selv. Særlig blant nybegynner kan det bli alt for mye trening med for høy intensitet. For utrente kan selv jogging være trening med hard intensitet. Å trene med pulsklokke kan gjøre det enklere å trene med riktig intensitet, og sørge for at hovedvekten av treningen din blir gjennomført med lav intensitet.

5. Variasjon i hvordan du trener løping

Variasjon når du trener løping, både med tanke på hva du trener, med hvilken intensitet og i hvilket terreng du trener, vil være viktig for å ha en best mulig formutvikling og redusert risiko for skader. Gjør det til en rutine å variere løpetreningen, og du vil også oppleve at det blir enklere å holde motivasjonen opp for å trene løping.

6. Planlegge restitusjon når du trener løping

Du bør planlegge når du skal restituere på linje med planlegging av trening. Riktig og tilstrekkelig restitusjon vil gjøre deg til en bedre løper, ved at du kan ha en bedre og jevnere formutvikling, samtidig som du reduserer risikoen for skader. Du bør i tillegg gjennomføre restitusjon etter behov.

7. Et sunt og balansert kosthold

Hva du spiser vil ikke overraskende ha betydning for din formutvikling som løper. Du bør ha et sunt og balansert kosthold der du får i deg tilstrekkelig med proteiner, karbohydrater og fett. Spis mye grønnsaker, og ha et moderat inntak av kjøtt.

Relaterte artikler:

Hvor mye karbohydrater, proteiner og fett?

Trene med variasjon

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!