7 måter å bli raskere på halvmaraton

0
193
7 måter å bli raskere på halvmaraton
Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

5 999,-

9 999,-

HELKROPPSTRENING HJEMME MED SCHWINN AIRDYNE AD2!

40% RABATT!

Lær mer om 7 måter du kan trene for å bli raskere på halvmaraton, og legge grunnlaget for å løpe ditt beste halvmaraton noensinne!

Langturer for å bli raskere på halvmaraton

Langturer vil gjøre deg raskere på halvmaraton. Hvorfor? Når du trener langturer vil du venne beina til belastningen det er å løpe i kanskje flere timer. Du trener opp muskulaturen til å tåle denne belastningen. Når du løper langturer, vil du gradvis forbrenne mer og mer fett. Da lærer du kroppen til å bruke fett som energi, og gjør kroppen mer effektiv i å lagre og omsette glykogen, kroppens drivstoff. Du øker også antall kapillærer, de minste blodårene i kroppen, noe som kan bedre tilførselen av oksygenrikt blod til muskulaturen.

Intervalltrening for å bli raskere på halvmaraton

Intervalltrening for halvmaraton kan øke din aerobe kapasitet og gjøre deg raskere. Du kan bli i bedre stand til å løpe i et høyere tempo, uten at treningen går over til å bli anaerob. Variere mellom å løpe korte og lange intervaller. Høyere intensitet jo kortere intervallene er. Trene intervaller progressivt, ved at du øker intensiteten gradvis gjennom hele intervalløkta.

Tempotrening for å bli raskere på halvmaraton

Tempotrening kan bidra til at du greier å holde et høyere tempo over et lenger tidsrom. Trene tempo uten pauser, med en varighet fra 20-60 minutter. Med tempotrening kan du trene i halvmaratonfart, og på den måten få en følelse av hvordan det er å løpe i den farten du har som mål å holde under halvmaraton.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

559,-

799,-


Motbakketrening for å bli raskere på halvmaraton

Å trene motbakkeintervaller for halvmaraton er minst like effektivt som å løpe intervaller på flatmark. Motbakkeintervaller er også mindre belastende for beina, fordi tempoet som regel er lavere. I tillegg kan du få trent opp løpeteknikk når du løper i motbakker. Motbakketrening for halvmaraton er også effektiv styrketrening for legger og lår.

Fartslek for å bli raskere på halvmaraton

Fartslek kan være en motiverende måte å trene med høyere intensitet. Denne formen for fartstrening passer også bra for nybegynnere som har liten eller ingen erfaring med trening med høyere intensitet fra før av. Fartslek kan være effektiv trening for å takle temposkiftninger under halvmaraton.

Løping med lav intensitet for å bli raskere på halvmaraton

Rolig løping er den treningen du skal gjøre mest av når du trener for halvmaraton. Rolig trening er viktig for å øke aerob utholdenhet, og hente seg inn igjen etter hardere treningsøkter. Gjennomføre alltid rolig løping etter harde treningsøkter, og fyll på med denne treningen utover i treningsuka.

Restitusjon for å bli raskere på halvmaraton

Restitusjon er på mange måter like viktig som treningen du gjennomfører. Uten tilstrekkelig med restitusjon vil du bryte ned, ikke bygge opp som bør være målsetningen for alle løpere, uansett formnivå. Trene for å restituere, ikke omvendt. Se på restitusjon som en bonus for all treningen du har lagt ned. Det er når du restituerer at du blir i bedre form.

Relaterte artikler:

Bli raskere på halvmaraton med intervalltrening

Hvordan løpe halvmaraton raskere

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!

OPPTIL

45%

RABATT!