6 utrolige (men sanne) fakta om løping

Lær mer om hvilke positive effekter løping kan ha på deg, og hvordan dette kan bidra til å gi deg et fantastisk liv.

1. Løping gjør deg til en problemløser

Når du er ute og løper, kan du la tankene sveve fritt, men du kan også bruke løpeturen til å finne løsninger på utfordringer du må løse i hverdagen. Når du løper er du skjerpet og konsentrert, noe som kan bidra til at du kan finne kreative løsninger på problemer du ikke har tenkt på tidligere. Prøv ut når du er ute på en eller flere av dine treningsøkter med lav intensitet!

2. Løping gjør deg effektiv

Regelmessig løping gir deg energi og overskudd, som du kan bruke på jobb og fritid. Overskuddet kan bidra til å gjøre deg mer effektiv, og få unna arbeidsoppgavene på kortere tid enn du ellers ville ha gjort. Du har ork til det når du trener løping, og når du først er i flytsonen, kan det virke som om energien ingen ende vil ta.

3. Løping gjør deg sunnere

Løping gjør deg sunnere, og tenker vi ikke først og fremst på at løping er sunt (for det er det jo). Du blir hva du spiser, har det blitt sagt, og om du har en usunn livsstil og er ukritisk til hva du putter i munnen, kan løping få deg til å dreie over til en sunnere livsstil. Når du først har blitt hekta på løping, passer det liksom ikke inn lenger å putte inn på all slags usunn mat, og det beste av alt er at det ofte går helt greit å kutte ut mye av det usunne. Dette kan gjelde usunne vaner som røyking og snus også.

4. Løping gjør deg mer tilfreds

Løping gir deg en lykkefølelse, og det kommer blant annet av kroppens eget morfin som kalles endorfiner. Advarsel: Løping er avhengighetsskapende, og mye av det kommer av den lykkefølelsen du får gjennom endorfiner. Men det er ikke bare endorfinene som gjør deg tilfreds. Overskuddet du får av løpetreningen, og det å oppleve at du blir sterkere, raskere og mer utholdende er faktorer som gjør at løping gjør deg mer tilfreds. Alt går på en måte lettere når du får den positive ettereffekten av løping, og dette er med på å drive deg videre slik at du fortsetter å trene løping.

5. Løping gjør deg sterkere mentalt

“En sunn sjel i et sunt legeme” er ikke tull. Din mentale helse er tett sammenvevd med din fysiske helse. Når du trener løping vil du trene deg opp til å bli fysisk sterkere og mer utholdende, og det vil ha en positiv effekt på din mentale helse. Du blir mer fornøyd, overskuddet og energinivået øker, og du kan bli sterkere mentalt og bedre i stand til å takle utfordringer du møter deg i livet.

6. Løping gjør deg mindre stresset

Løping kan være stressforløsende. Bare prøv å ta deg en løpetur etter en stressende dag. Eller trene løping om morgenen, og merk deg hvilken pangstart du får på dagen med en løpeøkt tidlig om morgenen. Stresset forsvinner etter en løpetur, humøret blir bedre og negative tanker kan forsvinne.

Hvorfor du aldri blir den samme igjen med løping

Hvorfor du aldri lykkes med løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar