6 tips for å motivere deg for løping

Sliter du med å motivere deg for løpetrening? Du er ikke alene, og her får du 6 tips som kan hjelpe deg med å få og opprettholde motivasjon for løping.

Motivert for å trene løping

Det er helt normalt at motivasjonen for å trene løping går i bølgedaler, og det kan kanskje være enda mer krevende om høsten og vinteren når det er mørkt og kaldt. Men det finnes håp. Det er enkle grep du som løper du kan for å øke motivasjonen og sørge for å opprettholde den, også når du er nede i en bølgedal.

1. Sett deg mål for hva du ønsker å oppnå

Uten mål og mening med løpetreningen, kan det være mer krevende å opprettholde motivasjonen, og treningen kan bli mer sporadisk og tilfeldig. Hvis du har satt deg ett eller flere mål med løpetreningen, som er spesifikke og målbare, kan det gjøre det enklere å trene når motivasjonen ikke er på topp. Ha ett overordnet mål og flere delmål du jobber for å nå. Tidsbestemme målene, så det vet når du skal ha nådd målene dine.

2. Følg et enkelt og fleksibelt treningsprogram

Når du har satt deg mål, må du gjennomføre trening som tar deg til målet ditt. I treningsprogrammet setter du opp variert trening med vekslende intensitet, som bidrar til at du gradvis blir i bedre form. Å ha et treningsprogram du kan trene etter kan gjøre treningen mer motiverende, fordi du til enhver tid vet hva du skal trene og med hvilken intensitet. Du blir også i større grad mer mentalt forberedt når du vet hva du skal trene.

3. Trene med lav intensitet

Det kan være mer motiverende å trene med lav intensitet, spesielt i perioder der motivasjonen ikke er på topp. Å trene med lav intensitet er helt i tråd med hvordan du skal trene, siden 80 prosent eller mer av treningen bør bli gjennomført med denne intensiteten. Å trene med lav intensitet kan være effektiv trening for å øke fettoforbrenningen og øke din aerobe utholdenhet.

4. Gjennomføre kortere treningsøkter

Å gjennomføre kortere treningsøkter med løping kan være mer motiverende enn lange, tunge treningsøkter. En måte du kan gjøre det på er å dele den totale treningsmengden i løpet av en uke inn flere, men kortere treningøkter. Du skal trene det samme, men bruke mindre tid på hver treningsøkt.

5. Sørg for nok restitusjon

Hvis du er mye sliten og stiv og støl i kroppen, kan det være ødeleggende for din motivasjon. Derfor må du sørge for at du til enhver tid er restituert før du går i gang med neste treningsøkt. Lytt til kroppen for å bestemme når du trenger restitusjon, og restituere ellers når du føler for det.

6. Trene når du har lyst til å trene

I perioder der motivasjonen er på bunn, bør du ha som mål å trene når du har lyst til å trene. I stedet for å kutte ut treningen helt, kan du heller gjennomføre korte, lette treningsøkter når du føler for det. Hva du trener og med hvilken intensitet spiller mindre rolle, bare du kommer deg ut for å trene.

Motivert for løping

Ikke gjør løping mer utfordrende enn det er. Trene smart og trene på et nivå der du hele tiden føler mestring. Løping skal være gøy og lystbetont. Gå heller ned på treningsmengde og gjennomføre kortere treningsøkter, heller enn å kutte ut treningen i perioder der motivasjonen ikke er på topp.

Relaterte artikler:

Bli en løper

15 måter å holde motivasjonen for løping oppe

Om forfatteren

Legg inn kommentar