6 km tempotrening

6 km tempotrening. Denne treningsøkta gjennomførte jeg med tempotrening uten pauser for å øke aerob kapasitet og evnen til å holde et høyere tempo over et lenger tidsrom.

Målet med treningsøkta

Målet med treningsøkta var å trene opp evnen til å holde et høyere tempo over et lenger tidsrom.

Gjennomføring av treningsøkt

Følgende ble gjennomført denne treningsøkta:

2 km rolig oppvarming

6 km tempotrening uten pauser

2 km for å jogge ned

Tempotreningen ble gjennomført i en kort rundløype som er relativt krevende. Jeg økte intensiteten gradvis inntil jeg løp med 86-89 prosent av makspuls de siste 1-2 kilometerne. Jeg måtte senke farten de siste kilometerne, noe som kan tyde på at jeg har løpt med for hard intensitet de første kilometerne. Neste tempotrening må jeg antakelig åpne i et litt roligere tempo.

Relaterte artikler:

Hvordan bli raskere på 5 km med tempotrening

Hvordan løpe halvmaraton raskere med tempotrening

Om forfatteren

Legg inn kommentar