Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*HENT KUPONGKODE OG FÅ 20% PÅ ALLE JAKKER!

500 kalorier om dagen

Et diett på 500 kalorier er en ekstrem form for en veldig lavkaloridietter, og potensielle farer ved innta så få kalorier daglig.

Lavkaloridietter

Et diett på 500 kalorier er en ekstrem form for lavkaloridiett (LKD). Det krever at du drastisk reduserer mengden mat du spiser, vanligvis til maksimalt 800 kalorier per dag. Lavkaloridietter bruker måltidserstatninger som drinker, shakes og tilberedte barer i stedet for måltider, minst to måltider om dagen. Lavkaloridietter er ment for folk som er veldig overvektige og som ikke har kunnet gå ned i vekt etter å ha prøvd mange diettplaner. Denne dietten kan være farlig og krever medisinsk tilsyn. Les videre for å lære mer om risikoen og målene med 500-kalori dietten.

Ikke gjør det alene

En lege vil foreskrive et diett på 500 kalorier hvis han eller hun har bestemt at det er viktig for deg å gå ned i vekt. De gjør dette ved å veie dine generelle helseproblemer mot risikoen og potensielle komplikasjoner ved drastisk kalorireduksjon. Hvis legen din ikke har anbefalt en diett på 500 kalorier, bør du ikke prøve denne dietten. En diett som dette har risiko, og en lege bør føre tilsyn med deg mens du er på denne dietten.

Hvor mye er 500 kalorier?

Du kan få en ide om hvor mye (eller hvor lite) 500 kalorier er når du vurderer kaloriantallet av populære matvarer. USDA beregner at to håndfull peanøtter eller et stykke pepperoni-pizza inneholder ca 250 kalorier. Et eple inneholder færre enn 80 kalorier, mens to stykker stekt kylling inneholder omtrent 400 kalorier. Det kan også være lurt å vurdere hvor mange kalorier du forbrenner på en dag.

Du trenger fortsatt næring

Et av problemene med et 500-kalori diett er at det ikke setter noen grenser for fett og karbohydrater du spiser. En porsjon sjokoladekake og et glass melk gir opptil 500 kalorier. Imidlertid kommer det såkalte måltidet ikke en gang i nærheten av å gi deg næringsstoffene du trenger, selv om du holder deg helt i ro. Uavhengig av kaloritall, inkluderer et godt avbalansert kosthold frukt og grønnsaker, magre proteiner og fullkorn. Å være sunn handler om mye mer enn bare et tall.

Fare for mangler

De største farene forbundet med et diett på 500 kalorier er knyttet til vitamin- og mineralmangel. Vitamin- og mineralmangel kan føre til mange helseproblemer. Faktisk kan de fleste ikke oppfylle vitamin- og mineralbehovet hvis de spiser mindre enn 1200 kalorier per dag. For eksempel, hvis kostholdet ditt mangler mineralet sink, som er i gresskarfrø og storfekjøtt, kan det føre til hårtap.

Lavt jerninntak kan føre til anemi, mens kronisk lavt inntak av kalsium og vitamin D kan føre til osteoporose senere i livet. Hvis du ikke får nok av vitamin niacin, som finnes i tunfisk og dadler, kan du være i fare for hjerteinfarkt på grunn av tette arterier. Tenk alltid på den ernæringsmessige i maten du spiser, ikke bare kaloriene.

Muskeltap

Et kosthold på 500 kalorier kan også føre til fare for muskeltap. Når kroppen din har fortært fettreservene dine, begynner den å brenne sunne muskler. Til å begynne med kan muskeltap virke som om du går ned i vekt, men husk at ikke all vekt er dårlig. For å holde kroppen sunn, må du kunne bygge muskler. Et sunt kosthold forbrenner fett, ikke muskler.

Metabolske endringer

En annen helserisiko som du må huske på når du vurderer et diett på 500 kalorier, er at stoffskiftet vil endres når du reduserer mengden kalorier du spiser i lang nok tid. Alvorlig kaloribegrensning i lengre perioder vil føre til en lavere metabolisme. Dette kan føre til at du brenner færre kalorier. Når du går ned i vekt, trenger du også færre kalorier for å opprettholde den nye vekten enn du trengte for den opprinnelige vekten.

Relaterte artikler:

Middag under 200 kalorier

Middag under 300 kalorier

Om forfatteren

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OPPTIL 40% RABATT!

20-50% RABATT!