5 tips som holder deg i form om vinteren

Ikke gå i dvale om vinteren. Trene regelmessig gjennom hele vinterhalvåret for å ha et best mulig utgangspunkt når våren kommer. Vi lærer deg hvordan!

Hvordan du kan holde deg i form om vinteren

Mange går i hvilemodus når kvikksølvet kryper under null, og det er snø, is og glatt føre ute. I stedet bør du tilrettelegge treningen, for at du fortsatt skal greie å trene regelmessig gjennom hele vinteren. For at treningen skal være mest mulig motiverende og lystbetont, bør du ikke trene for hardt eller for lenge, og du bør også ha fokus på å variere treningen mest mulig.

1. Trene regelmessig om vinteren

Regelmessig trening kan bidra til at du opprettholder ditt formnivå, og til og med kan bli i enda bedre form i løpet av vinteren. Det bør være målet ditt. Det er ofte ikke mye trening som skal til, men det forutsetter at du trener variert og effektivt. Ha som mål å ha kortere og hyppigere treningsøkter når du trener om vinteren. Kortere treningsøkter kan gjøre treningen mer motiverende, og kan også gjøre at du restituerer raskere. Veksle mellom å trene med lav, moderat og noe hard intensitet.

2. Trene med lav intensitet om vinteren

Når du trener ute om vinteren, bør du trene mye med lav intensitet, med innslag av trening med høyere intensitet. Å gjennomføre for mye hard trening når det er kaldt ute, kan være hardt for kroppen og motivasjonen for å trene. Derfor kan mye av treningen du gjennomfører være med lav intensitet.

3. Trene kortere og hyppigere treningsøkter om vinteren

Kortere treningsøkter om vinteren kan gjøre det enklere å finne tid til trening, og gjøre det mer motiverende når du skal trene ute når du er kaldt og mørkt. Ta utgangspunkt i den totale treningsmengden du gjennomfører i løpet av en uke, og fordele denne treningen utover flere treningsøkter. Gå ned på treningsmengden der du finner det hensiktsmessig. Er det en dag da motivasjonen ikke er på topp, gjennomfører du en kortere treningsøkt. Ha som mål å være mer effektiv når du gjennomfører kortere treningsøkter, og avslutte gjerne med en serie stigningsløp.

4. Trene variert om vinteren

Variasjon er viktig for din motivasjon for trening, og for at du skal ha en best mulig formutvikling. Variere med hva du trener og med hvilken intensitet, og pass på at det ikke blir for mye hard trening.

5. Trene alternativt om vinteren

Ha som mål å trene alternativt om vinteren. Er det løping som er din idrett, kan du variere med å gå langrenn om vinteren. Det finnes også en rekke innendørsaktiviteter du kan trene alternativt med om vinteren. Alternativ trening kan bidra til at du avlaster muskulatur du bruker mye i sommerhalvåret, og på samme tid styrker muskulatur du vanligvis ikke bruker så mye når du trener alternativt.

Hold deg i form om vinteren

Det viktigste du kan gjøre om vinteren med tanke på trening, er å være i aktivitet. Hva du gjør er kanskje mindre viktig, men ideelt sett bør du gjennomfører trening som både bygger opp utholdenhet og styrke i kroppen.

Relaterte artikler:

Trening om vinteren

Treningsprogram for løping om vinteren

Om forfatteren

Legg inn kommentar