HØSTSALG!

PÅ KLOKKER, BRILLER, SKO OG TURFAVORITTER!

OPPTIL 50%


5 tips for hvordan legge om kostholdet

Ønsker du å legge om kostholdet og få en sunnere livsstil? Er det lettere sagt enn gjort? Lær hvordan du raskt og enkelt kan legge om til et sunnere kosthold og en sunnere livsstil!

Hvordan klare å legge om kostholdet

Å legge om til sunnere livsstil er det veldig mange som har et ønske om, og veldig mange som sliter med å få til. Viktige årsaker til det kan være at man gjennomfører for drastiske tiltak, ofte på et nivå som er helt urealistisk å få til. Skal du kutte ut usunn mat fra ditt kosthold, vil det være mye enklere å ha et alternativ som erstatter det du vil spise mindre. Det å legge om kostholdet gradvis over et lenger tidsrom, øker sannsynligheten for at du skal greie å legge om til en sunnere livsstil. Trening kan også gjøre det enklere for deg å legge om kostholdet, fordi du i enda større grad trenger et sunt og balansert kosthold når du trener.

1. Ha en gradvis tilvenning til et sunnere kosthold

Ha som mål å redusere eller kutte ut usunn mat over tid. Å kutte ut alt med en gang er forlokkende, for å bli ferdig med det. Problemet er at du mest sannsynlig går på en skikkelig sprekk etter kort tid, og ender opp med å overspise. Da er det bedre å velge ett området innenfor kostholdet ditt som du ønsker å legge om, gjerne den delen av kostholdet du minst vil ha. Ha et langsiktig perspektiv når du skal legge om kostholdet, og unn deg noen godsaker i ny og ne. Å legge om til et sunnere kosthold skal ikke være bare ubehag, selv om det kan være det også.

2. Spis mindre, men oftere

Å innta flere måltider i løpet av en dag kan gjøre det enklere å legge om kostholdet. I tillegg til å ha et sunt og balansert kosthold, kan du ha sunne snacks som frukt og bær som mellommåltider. Hyppigere, mindre måltider kan gi deg et mer stabilt blodsukker. Et mer stabilt blodsukker kan bidra til at du ikke hiver innpå med usunn mat når du går småsulten.

3. Ha et sunt og variert kosthold

Spis rikelig med grønnsaker, belgfrukter, bær og frukt. En håndfull nøtter hver dag er også bra. Bruk bær og frukt som søtsaker i stedet for andre usunne søtsaker. Spis grove kornprodukter, fullkornspasta, villris og poteter. Styr unna sukkerholdige drikker, også juice. Lag heller smoothie hvis du higer etter noe søtt. Kylling, fisk og er også gode alternativer i et sunt og balansert kosthold.

4. Hvordan legge om kostholdet med trening

Regelmessig trening kan gjøre det enklere for deg å legge om kostholdet. Når du trener vil kroppen ha større behov for kabohydrater, proteiner og sunt fett, for raskere å fylle opp energilagrene og restituere etter treningen. Kroppen får disse næringsstoffene bedre gjennom et sunt og balansert kosthold. Det vil naturlig være en dreining mot et sunnere kosthold når du trener, og det kan derfor være enklere å legge om kostholdet.

5. Ikke gi opp selv om du ikke greier å legge om kostholdet med en gang

Det er viktig at du ikke gir selv om du du går på en flere sprekker når du prøver å legge om kostholdet ditt. Sannsynligheten er stor for at du prøver å endre for mange av kostvanene dine når du sprekker. Ha fokus på å ha en gradvis tilvenning til en sunnere kosthold, så vil du oppleve at det å legge om kostholdet ikke er så krevende.

Relaterte artikler:

Mat for løpere

Lær hvordan jeg forbedret kostholdet mitt på 2 dager

Om forfatteren

Legg inn kommentar

SISTE SJANSE!


HØSTKUPP!

Av Spurt

SISTE SJANSE!

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

ALT AV FRITIDSSKO, LØPESKO OG FJELLSTØVLER!