5 tips for å bli en bedre løper

5 tips for å bli en bedre løper. Lær mer om 5 måter å trene på som gjør at du blir en raskere, sterkere og mer utholdende løper.

1. Starte med trening på ditt formnivå for å bli en bedre løper

Før du får på deg løpeskoene må du ha klart for deg hvordan du ligger an formmessig. Vet du ikke det, er faren stor for at du trener for mye og for hardt, og det er svært få løpere som greier å opprettholde slik trening over tid, og risikoen for at du blir skadet er dramatisk. Å trene på et nivå som er for høyt for deg, blir som å bygge et hus uten grunnmur; Før eller senere vil det rase. Selv om det kan bety at du må gå før du greier å jogge, og kanskje ikke greier å jogge mer 1 kilometer, er det på dette nivået du skal begynne hvis formen din ikke er bedre.

2. Gjennomføre variert trening med vekslende intensitet for å bli en bedre løper

Du bør gjennomføre variert trening med vekslende intensitet. Trene løping med lav intensitet, langturer, tempotrening, terskeltrening, intervalltrening og sprintintervaller for å komme i form. 80 prosent av denne treningen bør bli gjennomført med lav intensitet. Finn dine treningshastigheter og VDOT med denne kalkulatoren. Legg inn tiden og distansen på et testløp eller konkurranse du nylig har gjennomført, og finn ut hva som er dine estimerte tider på de vanligste distansene, og hvilken hastighet og intensitet du bør gjennomføre treningen med for best mulig. formutvikling.

3. Restituere tilstrekkelig for å bli en bedre løper

Noe av det viktigste du kan gjøre for å bli en bedre løper er å restituere tilstrekkelig. Når du er topp motivert og har en god formutvikling, kan det å hvile nok være en utfordring. Sluntrer du unna med restitusjonen vil det ikke ta lang tid før du stagnerer, og trener du lenge nok med et underskudd på restitusjon, øker du risikoen dramatisk for skader. Heller enn å se på restitusjon som et nødvendig onde, bør du trene for å restituere. Se på restitusjon som en bonus på all treningen du har gjennomført, og tenk at det er når du hviler at du blir i bedre form.

Sørg for kontinuitet i treningen

Å trene regelmessig er viktig! Lar du være å trene i ferier, eller av andre (mindre gode) grunner ikke trener, betyr det at du på mange måter rykker tilbake til start, og må starte å bygge opp igjen formen på nytt. Dette er et velkjent fenomen blant de aller fleste løpere. I stedet for å stoppe opp med treningen kan du heller gå noe ned på treningen i perioder der treningen ikke er like motiverende. Om du ikke blir i bedre form, kan det i hvert fall bidra til at du vedlikeholder formen, noe som er veldig bra.

5. Lytt til kroppen og vær tålmodig

Det tar tid å bli i bedre form. Det vil være til dels store variasjoner i hvor raskt den enkelte kommer i form. Ikke fall for fristelsen å trene for mye og for hardt, for raskt. Det vil garantert ikke lønne seg på sikt. Den beste formutviklingen får du ved å ha en jevn økning i treningsmengde og intensitet, i takt med at kroppen din blir sterkere, og du blir raskere og mer utholdende.

Relaterte artikler:

Hvordan få indre motivasjon for å trene

Hvordan bli en raskere løper

Om forfatteren

Legg inn kommentar