5 måter å gå tur som trening for bedre effekt

Ønsker du å komme raskere i form med å gå tur som trening, men er usikker på hvordan du gjør det? Vi lærer deg hvordan!

Bedre treningseffekt av å gå tur som trening

Å gå tur kan være en fantastisk måte å starte opp trening hvis du ikke er i form. Du kan også ta steget videre, for å bli i enda bedre form av gåturene dine. Hemmeligheten ligger i hvordan du varierer gåturene, med tanke på hvilket terreng du går turer i, og med hvilken intensitet du går med. Det er ikke mye som skal til før du vil ha merkbart bedre treningseffekt av å gå turer.

1. Øke intensiteten når du går turer

Å få opp intensiteten på noen av gåturene dine kan bidra til økt aerob utholdenhet, og du vil få mer overskudd og bli i bedre form. I starten trenger du ikke trene mye trening med høyere intensitet, og intensiteten trenger heller ikke være høyere enn moderat. Det holder lenge at du holder farten opp i motbakkene, slik pulsen går opp, og gå rolig i de lettere partiene.

2. Variasjon når du går tur som trening

Variasjon er viktig for at du skal ha enda bedre effekt av å gå tur som trening. Variere med hvilket underlag og hvor du går turer, i tillegg til å gå turer med variert intensitet. Variasjon kan bidra til å utsette stagnasjon, og gjøre at du har en jevnere og bedre formutvikling.

3. Gå tur i motbakker

Velger løyper som går i kupert terreng, og prøv å holde et jevnt tempo uavhengig av om det er flatt eller motbakker. Da vil pulsen gå opp i motbakkene, og være lavere i de flate partiene av løypa. Dette blir en form for fartslek, med den forskjellen at du går, ikke løper.

4. Gå intervaller i motbakke

Du kan gå intervaller i motbakker med 5-7 graders stigning. Ta utgangspunkt i motbakker med en lengde på alt fra 100-400 meter, og gå med raske gange hele strekningen du har valgt. Gå rolig ned igjen til utgangspunktet som pause. Dette blir som en variant av motbakkeintervall, med den forskjellen at du går i raskt tempo i stedet for å løpe. Tilpasse lengde på intervallet og antall repetisjoner.

5. Gå i ulendt terreng

Gå i ulendt terreng, gjerne på sti, skogsvei eller grusvei. Du får variert med hvilket underlag du går turer på, og ujevnt underlag kan bidra til å styrke muskulaturen i beina og kjernemuskulaturen i enda større grad. Å gå i terreng kan være mer motiverende enn å gå langs vei, i denne samme løypa du pleier å gå turer.

Gå tur som trening for å komme i form

Å gå turer er lavterskeltrening som de aller fleste friske mennesker er i stand til. Å variere treningen med hvilket terreng du går og med hvilken intensitet, kan gi deg enda bedre treningseffekt, slik at du kommer raskere i form.

Relaterte artikler:

Gå tur som trening

Hvorfor gå tur

Om forfatteren

Legg inn kommentar