5 km under 25 min med rolig løping

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Lær hvordan du skal trene med lav intensitet, når målet ditt er å løpe 5 km under 25 minutter.

Hvorfor og hvor mye trening med lav intensitet

Trening med lav intensitet bør utgjøre grunnpilaren i treningen din, uansett hva du trener og hvilket formnivå du er på. Trening med lav intensitet reduserer risikoen for skader, øker din aerobe kapasitet og fettforbrenning og gjør deg sterkere, raskere og mer utholdende. Så mye som 80 prosent av den totale treningsmengden i løpet av en uke bør bli gjennomført med denne intensiteten. Trening med lav intensitet gjør det mulig for deg å gradvis bygge opp et større treningsvolum, noe som kan være viktig når du trener løping.

Trening med lav intensitet

Trening med lav intensitet kan gjennomføres med en intensitet tilsvarende 60-70% av makspuls, med en hjertefrekvens som ligger mellom 114-133 slag per minutt hvis du har en makspuls på 190.  Varighet kan være mellom 40-80 minutter. Treningseffekten er forbedring av den generelle kondisjonen, reduserer restitusjonstiden og øker metabolismen. Behagelig og rolig trening med lav muskelbelastning og kardiovaskulær belastning.

Hva og hvordan du kan trene med lav intensitet for 5 km under 25

I treningsprogrammet ditt for 5 km under 25 minutter kan du fordele trening med lav intensitet jevnt utover hele treningsuka. I tillegg til tilstrekkelig med restitusjon, kan du legge inn rolige treningsøkter etter hard. Trener du løping, bør du ha en ukentlig langtur med lav intensitet. Gjennomfører du restitusjonstrening som alternativ til hvile, er det viktig at disse treningsøktene blir gjennomført med lav intensitet. Øvrig trening med lav intensitet fordeler du som nevnt jevnt utover i uka, og balanserer denne treningen opp mot trening med moderat til hard intensitet som nødvendigvis må utgjøre en mindre del av den totale treningsmengden.

Relaterte artikler:

Langturer for 5 km under 25 min

Intervalltrening for 5 km under 25 min

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren

Legg inn kommentar