5 km testløp

5 km testløp. Denne treningsøkta gjennomførte jeg et 5 km langt testløp på bane, og resultatet var ikke helt som forventet.

Målet med testen

Målet med økta var å gjennomføre et testløp, og gjennomføre en lignende test 4-6 uker senere for å se om det har vært en positiv formutvikling.

Gjennomføring av testløp

Følgende ble gjennomført denne økta:

Det var ikke noe å si på forholdene, med 15 grader og sol. Resultatet av testløpet var, om ikke elendig, i beste fall urovekkende. Jeg løp 5 km på 24:02, og kan ikke huske sist jeg løp så dårlig på 5 km. Jeg kjente fra første km at dette gikk tungt, og selv om jeg lå rundt terskel det meste av løpet, gikk det ikke fort. 4:48 per km er sakte, når du er vant til å løpe rundt 4:15 per km. Fjorårets maraton ble løpt på 4:56 per km, så denne 5 kilometeren gikk ikke særlig raskere. Likevel; Det er bare å riste av seg dette og brette opp ermene og trene systematisk for å bli bedre.

Mitt “magiske” VDOT nummer blir ut fra denne testen 40, noe som ville tilsvart en estimert sluttid på maraton på 3 timer og 49 minutter. Helt ærlig vet jeg at jeg ikke hadde greid å løpe så raskt heller, hvis jeg skulle løpt maraton i dag. Fremover kommer jeg til å justere ned hastigheten på trening med lav, moderat og hard intensitet ned, slik at jeg trener mer i tråd med mitt formnivå.

Relaterte artikler:

5 km testløp på bane

10 km testløp

Om forfatteren

Legg inn kommentar