4×4 på tredemølle

4×4 på tredemølle

4×4 på tredemølle. Lær hvordan du kan gjennomføre 4×4 intervalltrening på tredemølle, og hva du gjøre for å ha best mulig effekt av intervallene.

Trene 4×4 intervaller på mølle

Å gjennomføre 4×4 på mølle kan være effektiv trening for å øke din aerobe kapasitet, og bli en sterkere, raskere og mer utholdende løper. Tredemølla inviterer til fart, og er effektiv med tanke på å løpe intervaller med jevn fart. For at du skal ha best mulig effekt av 4×4 intervaller på tredemølle, bør ikke gjennomføre intervallene for hardt og kombinere denne treningen med løping og ute.

Hvordan gjennomføre 4×4 på mølle

Starte med å legge inn 2 prosents stigning på tredemølle for å utligne for manglende luftmotstand. Ha som mål å gjennomføre progressive 4×4 intervaller. Det er en effektiv måte å venne kroppen til økt belastning, samtidig som du reduserer risikoen for skader. Du kan velge om du øker farten på mølla for hvert minutt eller annenhvert minutt. Intervallene skal ikke overstige din anaerobe terskel. Trener du 4×4 progressivt, kan det være at du ligger på terskel de siste sekundene eller minuttet av intervallet. Ha pauser på 1-2 minutter mellom hvert intervall, avhengig av ditt formnivå. Start opp treningsøkta med 10 minutter oppvarming, og jogge ned i 10 minutter etter at du er ferdig med 4×4 intervallene.

Kombinere 4×4 på tredemølle med løping ute

Å kombinere mølletrening med løping ute er en god praksis både for å opprettholde motivasjonen og for å styrke muskulaturen i leggene. Hvis du utelukkende gjennomfører løpetrening på tredemølle, kan det bli monotont og kjedelig i lengden, og det kan hende du får deg overraskelse når du kommer deg ut for å trene etter måneder med trening på mølle. Når du trener på tredemølle løfter du beina for hvert uten frasparket du har når du trener ute. Derfor bør du gjennomføre trening ute som styrker leggmuskulaturen. Motbakketrening kan være en effektiv måte å trene opp denne muskulaturen på.

Relaterte artikler:

Hvorfor trene 4×4 intervall

4×4 intervall for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar