4 km tempotrening med moderat intensitet

Denne treningsøkta gjennomførte jeg 4 km tempo, selv om planen var å løpe 11 km tempo uten pause.

Målet med treningsøkta

Målet med treningsøkta var å gradvis øke lengden på hvor langt jeg trener tempo uten pause, for å trene opp evnen til å holde et høyt tempo over et lenger tidsrom.

Gjennomføring av treningsøkt

Følgende ble gjennomført denne treningsøkta:

Denne tempotreningen gikk ikke helt etter planen. Jeg merket tidlig at det ville bli vanskelig å opprettholde en intensitet på 85-90 prosent av makspuls i 11 km. Jeg merket det allerede etter et par kilometer at det ville bli altfor tøft. Derfor valgte jeg å avslutte tempotreningen etter 4 km. Etter et hardt testløp for 5 dager siden, har jeg merket at kroppen har vært sliten. For å unngå at dette skal tilta, valgte jeg derfor å ikke tyne kroppen mer denne treningsøkta.

Relaterte artikler:

13 km tempotrening med moderat intensitet

Tempotrening med hard intensitet

Om forfatteren

Legg inn kommentar