4 effektive måter å trene om vinteren

Trening om vinteren kan være mer krevende enn i sommerhalvåret. Lær mer om hvordan du kan trene om vinteren for å holde deg i form og trene med kontinuitet.

Trening om vinteren

Selv hardbarka løpere kan vegre seg for å løpe ute om vinteren når det er iskaldt og snø- og isføre. Likevel er det veldig viktig å trene regelmessig om vinteren, for å slippe å starte på nytt igjen når våren kommer. Har du treningsfri om vinteren, er det ikke rart at du ikke blir i bedre form. Det finnes effektive måter å trene om vinteren som kan bidra til å opprettholde god form, og til og med gjøre deg i enda bedre form når våren kommer.

1. Trene korte og hyppige treningsøkter om vinteren

Å gjennomføre kortere og hyppigere treningsøkter om vinteren når det er iskaldt ute, kan gjøre det mer motiverende å trene. Hvis du i tillegg gjennomfører hyppigere og mer intensive treningsøkter, kan det være effektiv trening om vinteren som får deg i form. Trener du løping kan du gjennomføre treningsøkter med en lengde på alt fra 10-30 minutter. Trener du rolig løping, kan du avslutte treningsøkta med effektive stigningsløp. Skal du trene med høyere intensitet, kan kortintervall ha god effekt. Å trene regelmessig gjennom hele vinteren, kan være en smart måte trene på for å holde deg i form gjennom hele vinterhalvåret.

2. Trene med lav intensitet om vinteren

Har du mer enn nok med å komme deg ut for å trene om vinteren? Da kan trening med lav intensitet gjøre det enklere å komme seg over dørstokken og ut. Å trene med lav intensitet vil uansett forbedre din aerobe kapasitet, og hvis du i tillegg har som mål å øke treningsmengden gradvis gjennom hele vinteren, kan det bidra til å få deg i bedre form.

3. Trene alternativt om vinteren

Å trene alternativt om vinteren kan bidra til at du får en avlastning på muskulatur du har brukt mye gjennom sommerhalvåret, og kan gjøre deg i bedre form. Langrenn kan være en treningsform der du bruker alle de store muskelgruppene og kan gjøre deg sterkere og mer utholdende. Det finnes mange andre innendørsidretter der du kan trene alternativt om vinteren.

4. Trene løping på tredemølle om vinteren

Å løpe tredemølle er perfekt hvis du synes det er vanskelig å komme seg ut i kulde og snø for å trene. På tredemølle kan du trene i behagelig temperatur og trene variert løpetrening. Pass på at du i tillegg trener opp leggmuskulaturen gjennom tåhev eller noe løpetrening ute.

Relaterte artikler:

Trening om vinteren

Trening ute om vinteren

Om forfatteren

Legg inn kommentar