33 km langtur med lav intensitet

33 km langtur med lav intensitet. Denne treningsøkta gjennomførte jeg med en rolig langtur på 33 km.

Målet med treningsøkta

Målet med treningsøkta var å øke aerob utholdenhet og kapasitet, øke fettforbrenningen og venne beina til økt belastning over lenger tid.

Trene langturer

De rolige langturene er viktig for å trene opp din aerobe utholdenhet, som betyr at du forbedrer muskulaturens evne til å ta opp oksygen. God aerob utholdenhet gjør at du kan løpe lenge uten at den aerobe kapasiteten overskrides, og du går over til anaerob forbrenning. Trener du anaerobt får ikke muskulaturen nok oksygen, og som resultat vil du få en opphopning av melkesyre i muskulaturen. Du vil bli tvunget til å sette ned tempoet, og blir det ille nok må du stoppe opp helt. De rolige langturene er med på å bygge både din fysiske og mentale kapasitet. Å løpe langt utfordrer din fysiske kapasitet ved belastningen det er for beina å løpe i flere timer. Denne treningen er en tilvenning for muskulaturen, slik at den gradvis tåler mer og mer.

Gjennomføring av treningsøkta

Treningsøkta ble gjennomført på følgende måte:

  • 33 km rolig løping langs vei

Dette er den lengste langturen jeg har hatt på flere år, og jeg kjente det godt i beina i etterkant. Beina begynte å verke etter omtrent 21 km, og årsaken til det var nok treningsmengden jeg hadde lagt ned tidligere i uka. Jeg har helt bevisst lag langturene til søndag, som siste treningsøkt, for at beina skal venne seg til å løpe selv om det gjør litt vondt. På tross av muskelverk, var dette en langtur som greit å gjennomføre. Jeg ser også at kilometertidene går ned uke for uke, noe som kan tyde på at formen blir bedre. Målet nå er å øke langturene med en halv kilometer hver uke, inntil jeg løper langturer på 36-38 km.

Relaterte artikler:

30 km langtur med lav intensitet

Tips om hvordan variere intensiteten når du løper langturer

Om forfatteren

Legg inn kommentar