HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


3 enkle måter for å bli raskere til å løpe

Ønsker du å bli enda raskere til å løpe? Lær mer om 3 enkle måter du kan forbedre hurtigheten din, uten at det krever alt for mye av deg.

Måter du kan bli raskere til å løpe

Mange løpere har et evigvarende mål om å bli enda raskere til å løpe. For å bli raskere til å løpe er du nødt til å gjennomføre trening med høyere intensitet, slik at du øker din aerobe utholdenhet og kapasitet. Denne treningen kan bli for hard for mange, av den enkle grunn av at det blir trent for hardt. Oppfatningen om at man må trene hardt for å bli raskere til å løpe er utbredt. Men det å trene hardt, vil ikke nødvendigvis gjøre deg raskere, snarere tvert imot. For hard trening uten tilstrekkelig med restitusjon kan gi deg en dårligere formutvikling og i verste fall skade deg. Du må være tålmodig og trene på en måte der du har en jevn og god formutvikling, som hele tiden er i takt med hva kroppen din til enhver tid tåler av påført belastning.

1. Gjennomføre korte og intensive treningsøkter for å bli raskere til å løpe

Korte og intensive perioder der du gjennomfører løpetrening med høy intensitet, kan være en effektiv måte å trene løping på som gjør deg raskere. Du kan trene kortintervaller med en lengde på alt fra 200-400 meter. Selv om kortintervaller ofte blir gjennomført med hard intensitet, er varigheten over såpass kort tidsrom at belastningen ikke blir for stor. Derfor blir heller ikke restitusjonstiden for lang. Dette er trening som passer for løpere på alle formnivå. Gjennomføre progressive kortintervaller, ved at du øker intensiteten innenfor ett intervall, og fra ett intervall til det neste. Da får kroppen gradvis tilvenning til økt belastning, du får en bedre effekt ut av treningen og reduserer på samme tid risikoen for skader. Kortintervaller kan du gjennomføre i alle typer terreng og på forskjellig underlag.

2. Trene fartslek for å bli raskere til å løpe

Fartslek kan være en morsom og effektiv måte å bli raskere til å løpe. Fartslek kan være en skånsom og effektiv måte for nybegynnere å komme i gang med trening med høyere intensitet. Fartslek innebærer å veksle mellom løping med lav og høy intensitet, over korte eller lengre distanser. Hvor ofte du veksler mellom å variere tempo, og hvor lenge, kan være tilfeldig, ved at du kan la ditt formnivå eller dagsform bestemme hvor ofte du legger inn fartsøkninger, og hvor lenge disse varer. Fartsleken kan også være mer strukturert, ved at du på forhånd definerer lengden eller tiden på fartsøkningene, og den rolige løpingen mellom hvert intervall.

3. Restitusjon for å bli raskere til å løpe

En del vil kanskje stusse over hvorfor restitusjon skal deg raskere til løpe, men faktum er at restitusjon er en forutsetning for at du skal bli en raskere løper. Når du har gjennomført løpetrening med høy intensitet trenger kroppen hvile for å bygge opp igjen muskulaturen etter belastningen den har blitt påført. For at du skal redusere risikoen for skader og være klar igjen for neste treningsøkt, er restitusjon en klar forutsetning. Dagen etter en intervalløkt eller annen trening med høyere intensitet bør du derfor ha fullstendig hvile eller gjennomføre restitusjonstrening.

Hvordan du kan bli raskere til å løpe

Følger du disse 3 enkle måtene for hvordan du skal bli raskere til å løpe, kan det gi deg god effekt. Husk at intensiteten ikke skal være hardere enn at du har full kontroll på gjennomføringen. Å gjennomføre løpetreningen progressiv kan være en effektiv måte å gjøre det på. Ikke glem at 80 prosent av løpetreningen du skal gjennomføre i løpet av en uke, skal være med lav intensitet. Dette er også viktig trening som vil gjøre deg raskere, fordi du trener opp din aerobe utholdenhet.

Relaterte artikler:

Hvordan bli en raskere løper

Hvordan bli raskere på 10 km

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet