24 km langtur

0
314
24 km langtur
Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

GARMIN FOREUNNER

745!

SPAR KR 1 050,-

Denne treningsøkta gjennomførte jeg en 24 km langtur, noe som var mye kortere enn det som var planlagt.

Målet med treningsøkta

Målet var å gjennomføre en langtur for økt fettforbrenning og aerob kapasitet, og venne beina til høy belastning over tid.

Gjennomføring av treningsøkt

Følgende ble gjennomført denne treningsøkta:

Denne langturen gikk ikke helt som planlagt. Allerede etter få kilometer begynte jeg å kjenne meg tung i beina, og etter 15-16 km, begynte beina å verke. Årsaken var at jeg gjennomførte et testløp på 10 km dagen før. Vanligvis pleier jeg å ha en hviledag før langturen, men denne uka fikk jeg ikke gjort det. Konsekvensen ble at jeg valgte å løpe 24 km i stedet for 36 km, som var planen. Jeg kunne ha løpt enda lenger, men det hadde vært en såpass stor belastning som vil kreve mange dager restitusjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

GJØR ET 

TRENINGSKUPP!

SPAR OPPTIL 40%

Denne treningsøkta var et godt eksempel på hvor viktig restitusjon er. Selv om langturen skulle gjennomføres med lav intensitet, var beina så slitne at det ikke var forsvarlig å løpe særlig lenger enn det jeg gjorde. Kroppen sa tydelig i fra at nok var nok.

Relaterte artikler:

32 km langtur med moderat intensitet

Restitusjonstrening i 12 km

Annonse fra X-LIFE