200 meter intervaller

200 meter intervaller. Lær hvordan du kan gjennomføre effektive kortintervaller på 200 meter for å bli en raskere løper.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Trene 200 meter intervaller

Kortintervall kan være en effektiv og motiverende form for intervalltrening, som sammen langintervaller vil gjøre deg til en sterkere, raskere og mer utholdende løper. Kortintervaller på 200 meter er perfekt for nybegynnere som ønsker å komme i gang med intervalltrening.

I denne artikkelen vil du lære mer om hvordan du kan gjennomføre effektiv intervalltrening med intervaller på 200 meter.

Hvorfor trene kortintervall

Å løpe kortintervaller er en effektiv måte å komme raskt i løpeform. Denne måten å trene løping på krever relativt kort treningstid, og er en fin måte å få lagt inn løpetrening i en travel hverdag. Å trene korte intervaller krever kortere restitusjonstid, siden trening med høy intensitet foregår over et relativt kort tidsrom. Løping av korte intervaller er gøy, fordi dette er en form for løping med høy intensitet alle uansett formnivå kan oppleve mestring i.

Hvordan trene 200 meter intervall progressivt raskere

Når du løper kortintervall progressivt, øker du farten gradvis gjennom hele intervallet. Du kan også øke farten i faser. Dersom du løper et 200 meter intervall på 45 sekunder, kan du øke farten progressivt hvert 15. sekund. Fordelen med å trene intervall på denne måten er at du øver deg i å veksle på i tempo. Dette er også fin trening i å disponere kreftene riktig, noe som er helt avgjørende når du deltar i et løp. Å løpe 200 meter intervaller progressivt raskere, kan også bidra til at kroppen får en gradvis tilvenning til økt belastning, og på den måten også bidra til å redusere risikoen for skader.

Hvordan trene 200 meter intervall

Eksempel på denne formen for intervalltrening kan være at du løper 10×200 meter intervall med pause tilsvarende halve tiden det tar å løpe intervallet. Alternativt kan du gå i 50 meter før neste intervall. Pausene skal være korte, for pulsen skal ikke gå helt ned igjen før neste intervall. Når du trener på denne måten vil du oppleve at pulsen gradvis blir høyere før du starter opp med neste intervall. Det er likevel viktig at pulsen ikke overstiger anaerob terskel når du gjennomfører intervalltreningen.

Restitusjonstid når du trener 200 meter intervall

Når du trener 200 meter intervall, vil restitusjonstiden være relativt kort, på tross av at du trener med høy intensitet. Årsaker til det kan være at du belaster over et kort tidsrom, og selv om intensiteten er høy vil belastningen være relativt lav. Derfor kan denne formen for intervalltrening passe perfekt for nybegynnere som ønsker å komme i gang med intervalltrening, siden de er avhengig av å ikke belaste for hardt, for å forebygge overbelastning og skader.

200 meter intervaller

Kortintervall bør inngå i ethvert treningsprogram, uavhengig av hvilken distanse du trener for. I så måte er intervaller på 200 meter ikke for kort, men heller ikke for langt. Du kan trygt trene disse intervallene med høy intensitet, fordi belastningen varer over relativt kort tid. Pass på at du løper intervallene progressivt raskere, og at du tilpasser pauser og antall repetisjoner til ditt formnivå.

Relaterte artikler:

1000 meter intervaller

Trene 400 meter intervall

Om forfatteren

Legg inn kommentar