15 km løping i rolig tempo

15 km løping i rolig tempo. Denne treningsøkta gjennomførte jeg med løping med lav intensitet i 90 minutter.

Målet med treningsøkta

Målet med treningsøkta var å bygge aerob kapasitet og utholdenhet for neste års maraton.

Gjennomføring av treningsøkt

Treningsøkta ble gjennomført på følgende måte:

Det var viktig å ta det rolig på denne treningsøkta fordijeg skulle løpe 30 km langtur dagen etter. Selv om farten var lav, ble treningsøktamer krevende enn antatt fordi jeg måtte løpe i 10 cm løssnø. Intensiteten blederfor moderat, ikke lav. Dagen etter kjente jeg meg støl, antakelig fordi jeg har løpt meranspent på grunn av krevende føre. Det var likevel en grei gjennomkjøring, bådemed tanke på å bygge opp treningsvolum, og også for å trene opp aerob kapasitet.

Relaterte artikler:

Trene opp tempo til 10 km løp

Treningsprogram 10 km løping

Om forfatteren

Legg inn kommentar