14 km løping med lav til moderat intensitet

Denne treningsøkta ble gjennomført tidlig på morgenen i et tempo som vekslet mellom lav og moderat intensitet.

Effekt av trening

Denne treningen økte min anaerobe toleranse og forbedret mitt maksimale oksygenopptak (VO2max) og effektivitet. Den økte også hastigheten du kan opprettholde uten å danne melkesyre. Karbohydrater er hovednæringskilden som kroppen bruker med denne treningsintensiteten.

Målet med treningsøkta

Målet med denne treningsøkta var å bygge treningsvolum, slik at jeg venner beina til økt belastning.

Gjennomføring av treningsøkt

Løpetreningen ble gjennomført på asfalt i en løype som for det meste gikk i flatt terreng, men med en stigning på drøyt 2 km mot slutten av løypa. Jeg hadde høy stegfrekvens, og følte meg pigg i beina. Jeg greide å holde et jevnt tempo stort sett jeg gjennom hele treningsøkta.

Relaterte artikler:

Løpetrening i pulssone 2 med lav intensitet

Trene løping i pulssone 3 med moderat intensitet

Om forfatteren

Legg inn kommentar