20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT

11 tips for hvordan unngå søtsug

Søtsug er enhver som prøver å gå ned i vekt sin verste fiende. Lær mer om måter som kan hjelpe deg med å stoppe søtsuget!

Søtsug eller en sterk trang etter noe å spise, kan være intense eller ukontrollerbare ønsker for spesifikk mat, kanskje enda sterkere enn vanlig sult. Hvilke typer mat som folk har trang etter å spise kan være veldig varierende, men ofte er det usunn mat som som er rik på sukker og fett. Dette er en av de viktigste grunnene til at folk flest har problemer med å gå ned i vekt og holde vekten.

Her er 10 enkle måter å forhindre eller stoppe søtsuget og trangen etter usunn mat.

Drikk vann for å bli kvitt søtsuget

Tørst forveksles ofte med sult eller trang til å spise noe søtt, og kan være første steg for å stoppe søtsuget. Hvis du føler et plutselig søtsug eller trang etter en bestemt mat, kan du prøve å drikke et stort glass vann og vente noen minutter. Du kan oppleve at søtsuget avtar, fordi du bare var tørst. Å drikke mye vann ha mange helsemessige fordeler. Hos middelaldrende og eldre mennesker kan drikkevann før måltider redusere appetitten og hjelpe til med vekttap.

Spise mer protein for å stoppe søtsuget

Å spise mer protein kan redusere appetitten og forhindre at du spiser sukkerholdig mat. Det reduserer også søtsug og hjelper deg til å føle deg mett lenger.

Gå en tur for å bli kvitt søtsuget

Når du føler en trang til å spise noe søtt, kan du gå deg en tur. Det kan bidra til å dempe søtsuget. Tyggegummi kan også dempe søtsug og trang etter å spise noe usunt.

Planlegge måltider for å stoppe søtsuget

Forsøk om mulig å planlegge måltider for dagen eller den resten av uken. Ved å vite hva du skal spise fjerner du noe av spontaniteten, som kan bidra til at du i mindre grad spiser noe søtt eller usunt. Hvis du ikke trenger å tenke på hva du skal spise neste måltid, vil du bli mindre fristet og det er mindre sannsynlig å oppleve søtsug.

Unngå å bli veldig sulten

Sult er kanskje en av de største årsakene til at vi opplever søtsug. For å unngå å bli ekstremt sulten, kan det være en god idé å spise regelmessig og ha sunne snacks tilgjengelig. Ved å være forberedt og unngå lange sultperioder, kan du kanskje forhindre at søtsuget melder seg.

Redusere stress for å unngå søtsug

Stress kan føre til søtsug eller mattrang og påvirke spiseatferden. Studier viser at spesielt kvinner under stress spiser betydelig mer kalorier og opplever mer søtsug enn kvinner som ikke er stresset. Videre øker stress blodnivået ditt av kortisol, et hormon som kan få deg til å gå opp i vekt, spesielt i mageområdet. Forsøk å minimere stress i miljøet ved å planlegge fremover.

Spinatekstrakt for redusere søtsuget

Spinatekstrakt kan hjelpe til med å utsette fordøyelsen av fett, noe som øker nivåene av hormoner som reduserer appetitten og sulten. Studier viser at å ta 3,7–5 gram spinatekstrakt med et måltid kan redusere appetitten og søtsug i flere timer. En studie med overvektige kvinner viste at 5 gram spinatekstrakt per dag reduserte suget etter sjokolade og mat med høyt sukker med hele 87–95%.

Nok søvn for å bli kvitt søtsuget

Appetitten din påvirkes i stor grad av hormoner som svinger gjennom dagen. Søvnmangel forstyrrer svingningene, og kan føre til dårligere appetittregulering og sterkere søtsug. Av denne grunn kan det å få god søvn være en av de kraftigste måtene å forhindre at søtsuget melder seg.

Ha sunt og balansert kosthold for å stoppe søtsuget

Sult og mangel på viktige næringsstoffer kan begge føre til søtsug og trang etter usunne matvarer. Derfor er det viktig å spise sunne og balanserte måltider. På denne måten får kroppen din næringsstoffene den trenger, og du vil ikke bli ekstremt sulten rett etter å ha spist. Hvis du har behov for en matbit mellom måltidene, må du sørge for at det er noe sunt, for eksempel frukt, nøtter, grønnsaker eller frø.

Ikke gå i butikken når du er sulten

Dagligvarebutikker er sannsynligvis de verste stedene å være når du er sulten eller har et søtsug. For det første gir de deg enkel tilgang til på alt mulig av usunn mat. For det andre plasserer supermarkeder vanligvis de usunne matvarene slik at de er lett tilgjengelige, og øker sannsynligheten for at du kjøper det. Den beste måten å forhindre at trang etter usunn mat skjer i butikken, er å handle bare når du nylig har spist. Gå aldri – noen gang sulten i supermarkedet.

Relaterte artikler:

Mat du bør holde deg unna

Spis mer sunne grønnsaker når du trener

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

20-70% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%