11 km tempotrening med moderat til hard intensitet

Denne treningsøkta gjennomførte jeg med 11 km tempotrening på bane, uten pause.

Effekt av trening

Denne treningen økte din anaerobe toleranse og forbedret mitt maksimale oksygenopptak (VO2max) og effektivitet. Den økte også hastigheten du kan opprettholde uten å danne melkesyre. Karbohydrater er hovednæringskilden som kroppen bruker med denne treningsintensiteten.

Gjennomføring av tempotrening uten pause

Etter en rolig oppvarming på drøyt 2 km, startet jeg tempotreningen på bane. Jeg åpnet i et noe roligere tempo de første 2-3 kilometerne, rundt 4:20-4:23 fart, før jeg økte på gradvis, og lå i 4:05-4:15 fart resten av tempotreningen. Pulsen lå stabilt mellom 80-83 prosent av makspuls, noe som betyr at jeg ligger godt innenfor det jeg er god for. Snittfarten på distansen ble 4:21, og det er jeg fornøyd med siden målet er å løpe med 4:25 fart.

Relaterte artikler:

Tempotrening for å løpe langt uten å bli sliten

Hvordan bli en raskere løper

Om forfatteren

Legg inn kommentar